Arabská milenka

Arabská milenka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348000/bmid_arabska-milenka-evt-348000.jpg 3 24 12

Strhujúca dráma, pri ktorej si uvedomíte, že v Saudskej Arábii sú tradície silnejšie ako láska. Vraždy zo cti, dohodnuté manželstvá a tvrdé tresty majú zlý dopad na životy a psychiku hrdinov. Niekedy sa môže všetko poriadne skomplikovať. Mladučká Yasmina je prinútená k sobášu s bohatým, ale krutým ropným magnátom Firuzom Salmanom. Prežíva pri ňom trpké chvíle a pod jednou strechou musí fungovať aj s Mariam, jeho prvou ženou, ktorej zloba hraničí až so psychopatickými sklonmi. Yasmina jedného dňa spoznáva príťažlivého šoféra a nachádza šťastie v jeho náručí. Mehmet Al Musawi si získa srdce krásnej Arabky až natoľko, že milenci sú ochotní riskovať aj život, len aby mohli byť spolu. No čo ak sa ich životy náhle ocitnú v ohrození? Napriek tomu, že v Saudskej Arábii sa nevera trestá smrťou, Yasmina sa pokúsi o útek s mužom, ktorého miluje...... celý text

Přidat komentář

Atara16
29.05.2022 1 z 5

Já nevím, asi jsem čekala víc než pro mě nemastný neslaný příběh lidské hlouposti.

pavlina0821
01.06.2021 odpad!

Tato kniha měla přece jen trochu lepší hodnocení než předchozí dvě (Slzy pro Araba a Araba nemiluj) tak jsem se rozhodla dát jí šanci. A opět jsem se spálila. Ten konec s Jasmínou, Mehmetem a Samirem je sladkej jak h*vno z nutrie. Happyend je sice krásná věc ale tohle je tak prvoplánový a předvídatelný. Už po pár stránkách jsem věděla, jak to dopadne. Jak někdo může říct, že to odráží skutečný život žen v muslimské zemi. Četla jsem Ztracenou v galábii od Sonji Chihaoui a to je naprosto jinej level, na základě vlastní zkušenosti. Vymyšlené arabské příběhy této autorky jsou naprosté slátaniny, daleko vzdálené od reality.


Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Mám rada knihy od tejto autorky. Určite ODPORÚČAM aj túto najmä pre tých, ktorí majú rady príbehy z arabského prostredia. ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

jituleville
08.02.2020 5 z 5

To je tak nádherná kniha, která sice není napsaná podle skutečného příběhu , ale i tak si myslím , že odráží realitu , jak žije většina žen v muslimských Zemích. Ženy zde jsou utiskované a často týrané muži , které musí poslouchat . Touží sice po svobodě, ale ta přijde málokdy . A láska je zde převálcována tradicemi . Zde to naštěstí dopadlo dobře a láska zvítězila.
Příběh je napínavý a velmi čtiví . Přečteno jedním dechem . Určitě někdy přečtu zas. :)

Vivienca
24.10.2019 2 z 5

Sáhla jsem po této knize, protože původně jsem myslela, že jde o skutečný příběh. Postupně mi ale přišlo všechno tak nereálné a povrchní , že jsem zapátrala a - opravdu, je to pouhá smyšlenka... A to hodně špatná. I smyšlené příběhy mohou být strhující, ale tohle mi připadá, že si autorka přečetla pár srdceryvných článků v bulváru a pustila se cestou vlastní fantazie. Jako arabský sci-fi dobrý, ale kdo v těchto zemích byl a má k nim vztah, bude nemile překvapen.

Allla9
01.09.2019 4 z 5

Příběh ze Saúdské Arábie, kde život ženy není lehký.

hrosulik
31.08.2019 5 z 5

Smutná, ale líbila se mi moc.

daza.dt
23.05.2019 3 z 5

Milá oddychovka, četla se rychle, děj měl spád, nic moc náročného. Je pravda, že to bylo chvílemi až neuvěřitelné. Kdo čeká něco podle skutečné události - sáhněte raději po jiné knize. Tohle je skutečně spíš taková pohádky s happy endem, kdy zlo je potrestáno a dobro zvítězí.

stju
09.02.2019 2 z 5

Příběh Jasmíny mi připadal dost nepravděpodobný, skoro jako červená knihovna "po muslimsku" s tím, že autorce jsou reálie ze zemí, o kterých píše, spíše vzdálené. Podle mého názoru jsou jak postavy, ale i jejich jednání, vzhledem k mnoha dramatickým situacím, podány velmi zkratkovitě. Mehmet, který poznal nezávazný vztah se ženou v našich poměrech, působí nějak "divně"-jedná až příliš neuváženě. Ještě víc mi nesedí změna chování Jasmíny, která byla vychována tradičně a do té doby se podle toho i chovala.
Knihu hodnotím jako odpočinkové čtení bez velkého očekávání...

LillyLin
26.01.2019 1 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek a ačkoli jsem ji od začátku považovala za oddechovou četbu, tak mě velmi zklamala. "Arabské" prostředí působí jako parodie na autobiografická díla, dialogy jen těžko uvěřitelné, děj prvoplánový. Ztráta času.

veronika0382
03.12.2018 5 z 5

Strhující drama, u kterého si uvědomíte, že v Saudské Arábii jsou tradice bohužel často silnější než láska a úcta k lidem. Román je velice dobře a čtivě napsaný, není nijak rozvláčný či zdlouhavý, jde rovnou k věci. Neustále se něco děje a čtenář ani nemá chviličku oddechu. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Lydush
18.08.2018 2 z 5

Veľmi slabé, bez emócií, strašne klišé, autorka nevedela, ako sa zbavovať nežiaducich postáv. Neodporúčam, lacné čítanie.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Mirka Manáková
slovenská, 1984
2016  69%V zajatí vášne
2017  70%V zajatí strachu
2017  64%Arabská milenka
2016  73%Noci s cudzincom
2017  76%Slzy africkej lásky

Kniha Arabská milenka je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce50x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x