Annáš

Annáš https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14606/bmid_annas-W3r-14606.jpeg 4 4 2

Přední saducej, otec soudní síně a v letech 6 - 15 po Kr. velekněz židovský Annáš, je ústřední postavou stejnojmenné nábožensko historické fresky Františka Hobizala. Český kněz a spisovatel zachycuje ve svém románu situaci z doby kolem narození Krista s básnickou fabulací, ale přesto zůstává věrný historickým skutečnostem.

Přidat komentář

Shardlake
13.01.2024 3 z 5

Kniha popisuje dobu od narození Ježíše Krista po jeho ukřižování a dále dobu, kdy byli stíháni a mučeni jeho následovníci, apoštolové.
Autor, kněz, se snažil popsat politickou situaci a dobu především na jednotlivých postavách té doby, kdy hlavním vypravěčem je kněz Annáš. Na jeho vypočítavosti a lstivosti ukazuje, jak se snažil zajistit postavení a moc nejen pro sebe, ale i své potomky. Autor přibližuje čtivou fotmou i osudy dalších osob, jako byli Herodes, Jidáš, Kaifáš, Pilát a další.

sadlo
13.11.2016 5 z 5

Všechny knihy od tohoto autora mam velice rada. Annáš je úžasná kniha pro pochopení bible. Příběh se odehrává ve dnech ukřižování Ježíše Krista. Vyprávění končí smrtí velekněze Annáše v roce 63 po Kristu. Kdo hledá informace o Herodesovi, Nikodémovi, Kaifášovi, Jidášovi, Pilátovi, Petrovi ajn., zde najde odpovědi. Na konci knihy jsou výborné poznámky a vysvětlivky, tabulky s posloupností římských císařů v době Kristovy, s posloupností římských prokurátorů v Judeji a s posloupností židovských velekněží.