Temná krev

Temná krev https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220572/bmid_anita-blakeova-lovec-upiru-temna-kr-j6v-220572.jpg 4 168 23

Laskavost pro přítele dostane Anitu Blakeovou přímo do centra pořádného skandálu, který ohrožuje vládu Jean-Clauda. Anita se stává figurkou ve hře starodávné upíří královny, která znovu získává svou moc.

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Blood Noir , 2008


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
09.04.2024 3 z 5

Serii jsem ze začátku milovala ale po 16 knize už mě to přestává bavit.

Nikidree
19.10.2023 4 z 5

Dala jsem si od Anity dlouhou pauzu a očividně to opravdu prospělo. A nebo mi prostě jen tento díl sedl mnohem víc, než předchozí. Asi hlavně proto, že mám Jasona ráda, patří k mým oblíbeným postavám.
Což mimochodem bylo moc milé překvapení, protože anotace k tomuto dílu je velmi strohá a nic neříkající.
Temnou krev považuji za docela oddechovou a upřímně, ani bych tam nemusela mít upíří zápletku (převážně ke konci knihy). Protože něco podstatného/důležitého se stalo i tak a nepochybuji, že se v dalším díle dozvíme víc.
S radostí dám 4*. Hlavně kvůli Jasonovi, ale taky proto, že mě po delší době kniha o Anitě opravdu bavila a dobře se mi četla.


Charmedka
11.02.2022 3 z 5

Tím, že se příběh zaměřil na jednu z postav, konkrétně teda na Jasona, tak se kniha četla dobře, byla zajímavá a nahlédnout pod slupku nějaké té postavě a zjistit i něco osobního, to je dle mého vždy dobrý krok.

U autorky platí, že méně je více a ty tenčí díly jsou zkrátka lepší, takže i Temná krev za mě ok, i když samozřejmě nelze očekávat kvalitu prvních dílů, to vůbec ne.

havrmoni
18.03.2020 3 z 5

Klidně to mohlo být i kratší. Jasona mám ráda, takže se mi líbili ty hovory s ním a to něco málo o něm a jeho rodině. Klidně bych vynechala ty scény s tygrodlaky, to bylo už moc. Na rozdíl ode mne to vypadá, že autorka nenávidí Richarda a dělá s jeho postavou psí kusy a cpe ho až násilně do děje. Jakoby si řekla, co tam ještě strčit, aby to bylo delší. Naopak tady platí, čím kratší tím lepší.

Evka3814
27.09.2018 3 z 5

Tak nějak mi to přijde pořád stejné. Anita pořád "cudná stydlivka" přitom si to rozdá s každym:) jako jo je to čitelné vždyť tam jsou samí dobře vybavení krasavci,ale čekám více akce

Laf
07.09.2018 4 z 5

Tento díl se mi líbil hlavně proto, že se taky zaměřil víc na Jasona, o kterém sice sem tam byla zmínka, ale nikterak do hloubky. A Anita? Ač sice dobře, že získala nějakou větší moc, když se stala upíří služebnicí a je součástí triumvirátu, ale že by pořád sílila? To už začíná být trochu přehnané, když bojuje s tím, aby ustála moc, kterou už má. Jsem zvědavá, co přinesou další díly a s čím vyrukuje autorka. Od původní Anity se tyto poslední díly hodně odchylují.

Andynka
26.05.2018 2 z 5

Panebože.... kam se ztratila ta stará, dobrá Anita, když jsme s ní řešili záhady její práce a přibývalo k tomu ještě víc nadpřirozena?
Už od první stránky to bylo jen o sexu.... A bohužel to i těch dalších 300 stran pokračovalo a nebralo to konce.... Vlastně kniha úplně o ničem. Hrůza. Doufám,že další díly budou lepší.

renefer
09.10.2017 3 z 5

Při čtení těchto pokračování série o Anitě si připadám přinejlepším jako uchyl. Hned na začátku se vyspí s kamarádem Jasonem. Proč? Protože je smutný a Nathaniel ji o to požádá. Tak proč ne? Už se ani nevymlouvá na ardeur...Vlastně ano - stejně s ním uspokojila ardeur, takže klidně znova. Mezitím se dozvíte něco nového o bandáži a BDSM. Mám pocit že celá série se zvrhává do jakési zvrácené sexuální parodie...
Stejně si ale koupím další díl, protože pořád doufám :-(

Pasadenka
10.08.2016 3 z 5

U čtení tohoto dílu mě přepadla obrovská nostalgie. Poslední knížka v knihovničce a na konci mi zůstal jenom stesk za Anitou. Příběh byl fajn, něco se zas posunulo, Richard dostal omluvenku z kretenizmu a Anita „prošukala“ dva dny a dvě noci a zburcovala celou jednu větev nadpřirozené komunity. Příběh trojčat a striptéra byl dobrý. Celkově to však bylo nesmírně ploché. Navzdory nedůvěře mi připluje poslední díl, který je zatím česky a pak buďto konec, neb anglická verze. I když se z Anity stala, vždyť víte, získala si mé srdce a nejspíš s obavami budu číst dál.

Fizulka71
01.08.2016 3 z 5

Tenhle díl mi trošku zvedl náladu, hlavně proto, že jsme mohli víc poznat Jasona, který mě moc baví. Podobný díl bych uvítala s Nathanielem. Zápletka s bratrancem byla zajímavá, ale opět si myslím, že z toho mohla autorka vytlouct víc, jako to dokázala v prvních dílech série. Ale nedokážu tuto sérii jen tak opustit a totálně ji zavrhnout, postavy jsem si velmi oblíbila, čekám na každý další díl s napětím, jak se budou jejich osudy vyvíjet a jestli se jim konečně splní jejich tužby a sny.

Oinike
15.01.2016 2 z 5

Tak tohle bylo utrpení. Předchozí díl mě navnadil, že už to zas konečně bude jen lepší, ale dočkala jsem se leda hořkého zklamání... Tak třeba zase příště.

Alena_S
20.10.2015 5 z 5

Autorka musela mít při psaní hodně poťouchlou náladu, protože u tohohle dílu jsem se po dlouhé době na mnoha místech nad Anitinýma hláškami zasmála :) Dějově opět žádný velký posun, ale je to oddechový, čtivý díl (který konečně není jen o... no víte čem) a až mě mrzelo, když s blížícím se koncem razantně zvážněl - holt Anita si nenechá ujít příležitost ukázat okolí, jak život není krásný :D
Ještě tak Richard kdyby konečně přestal prstíčkem hrabat a jednou dotáhnul něco do konce!

Dandulka
21.08.2015 3 z 5

Docela jsem se nudila. Ono už toho bude asi moc a autorka se začíná opakovat. Velká škoda!

Dandulka
21.08.2015 3 z 5

Docela jsem se nudila. Ono už toho bude asi moc a autorka se začíná opakovat. Velká škoda!

N10Tikky
05.08.2015 2 z 5

Hmm, co to sakra bylo? Povídka, maximálně novela rozsahem do sto stran, ale nesmyslně natažená špatným pornem a hloupým blábolením. Chvíli jsem myslel, že to ani nedočtu... :/

Nel-ly
27.07.2015 3 z 5

Podepisuju se pod komentář Janičty... méně je více, a u Anity je potřeba ubrat fakt všeho. Na druhou stranu zas tahle epizodní role byla abysolutně o ničem a je to takový... smutný a stále smutnější, kam se tahle série ubírá.

Už jsem doufala (jen na chvíli), že se Richarda zbavíme, ale ne, autorka se postav zbavovat neumí. To raději přidá další, protože Anita jich má v posteli málo (btw. to oklepání, já mám celkově pocit, že oni se ze všeho oklepávaj až moc snadno, a pak zase dlouho řečí debility)... ale dočtu to, prostě jo :D

smartasan
10.05.2015 4 z 5

Pro mne zatím nejslabší kniha z celé série.... bohužel.

x-lee-x
28.04.2015 5 z 5

Knížka byla výborná. I když mi přijde, že tentokrát byl děj dost nahuštěný. Zpočátku byl klid a děj se odehrával zvolna a ke konci jste najednou otočili poslední stránku a měli jste pocit, že druhá půlka knížky se odehrála během půl hodiny a najednou je konec. Stejně se ale těším na další díl :)

maca5449
06.03.2015 3 z 5

Kniha se mi líbila tak do první poloviny, pak jsem z toho začala mít takový divný pocit a ten přetrval až do konce. Asi kvůli tomu sexuálnímu marastu, metafyzickému marastu a vůbec všem marastům, u kterých mi přijde, že se stále dokola opakují a stupňují. Sice je to zlepšení o proti některým minulým dílům, ke kterým snad už ani nemá smysl něco říkat, ale na víc jak tři hvězdy to prostě stále nemá.

Maragad
19.01.2015 3 z 5

Temná krev je opravdu zdařilým dílem. A i když ani tentokrát není Anita úplně sexuálně zdrženlivá, nepřijde to čtenáři tak přehnané, jako v některém jiném z předchozích dílů. Tentokrát si užívá spíše Jasonovu přítomnost, oba se pitvají ve svých pocitech a analyzují své chování i myšlenky. Ale samozřejmě se najdou i nějací ti „špatňáci“, kteří jim jejich idylku chtějí pokazit…