S kůží na trh

S kůží na trh https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242813/bmid_s-kuzi-na-trh-CQ7-242813.jpg 4 136 18

Když Anitě Blakeové pošle upíří sériový vrah Vittorio děsivý suvenýr z Las Vegas, musí varovat místní autority, s čím mají co dočinění. Jen je vše ještě horší, než si myslela. Několik policistů a jeden upíří popravčí už byli nevysvětlitelným způsobem zavražděni. Anita se tak s pomocí sadistického sériového vraha Otty Jefferiese, praktického sociopata Edwarda a několika upírů, které jí vybral Jean-Claude, vrhá do děsivé hry na kočku a na myš. Otázkou zůstává, kdo je kočka a kdo myš.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Skin Trade , 2009


více info...

Nikidree
Nikidree
25.10.2023 2 z 5

Upřímně, nevím co si o tomto dílu myslet. Trvalo mi se začíst, protože prvních cca 50 stránek se vlastně nic moc nedělo. Hlavním prvkem totiž byla Anita a její divné chování vůči Ottovi a vlastně skoro všem mužům, kteří se objevili. A když říkám divné, myslím tím naprosto divné. Neustále obhajování, vysvětlování, emocionální projevy, výkyvy a úlety...

Celkově na to, kolik má kniha stran, se to brutálně táhne. Navíc celé vyšetřování je fraška. Vždyť nikdo z hlavnějších postav skoro nic neudělal. Ani pomoc od Jean-Clouda neměla žádný význam v rámci děje. No pokud nepočítám, že si očividně trochu víc získala přízeň upířích bratrů..

Buď mi tento díl nesedl, nebo jsem už jen unavená z toho, jak se Anita chová + že autorka neudělá díl o tom, že se konečně něco naučí ovládat a nebude v tom pořád jen tápat.
Zbylé dva přeložené díly dočtu, ale jen proto, abych sérii dokončila.

havrmoni
havrmoni
20.03.2020 3 z 5

Celou dobu jsem si říkala, no konečně díl na 4*. A co se ke konci nestane. Orgie. Nakrmila se sexem na upířích bratrech, fajn. Ale co to bylo potom, jsem unavena, ale tygříka nikdo nechce, tak mu nabídnu rychlovku a ten druhej na to bude koukat a komentovat to?? No to fakt ne. To autorka opravdu nedokáže zpracovat jinak, že láska zvítězí?? Je toho málo, tak jí necháme zase odumřít mozek a nacpem do ní další pindíky pokud možno najednou. A ten konec ? Ta mocná Anita se silnými řeči a věčně vzteklá, je najednou poslušná a dělá co jí Vittorio poručí. A ejhle všechno je to spojené se sexem. Konečně to po dlouhé řadě, ne příliš dobrých knih, mohl být hezký příběh a do třičtvrtě i byl. Pak se to opět po*ralo.


x-lee-x
x-lee-x
04.07.2019 5 z 5

Opět další top díl. Čteno jedním dechem. Sice konec byl docela uspěchaný, ale jinak jsem si vychutnala každý řádek.

Evka3814
Evka3814
04.10.2018 4 z 5

Anita opět nezklamala a vše zachránila,tentokrát to bylo docela akční i když nic moc překvapujícího

Andynka
Andynka
14.06.2018 2 z 5

Já už se teď u Anity jenom trápím.... i když ten to díl se konečně více zaměřil na vyšetřování nadpřirozena a Anity problémy byly trochu potlačeny.... Nebavila jsem se.... Série ztratila své kouzlo.... Anita už není Anita. Jen doufám, že už spisovatelka ukončí sérii a neznechutí nám ji úplně. :-/

renefer
renefer
26.10.2017 4 z 5

No konečně se vracíme ke staré dobré Anitě! Ale stejně si LH neodpustila nacpat ji do postele další nové chlapy a (ne)zapomenutelný grupáč :-)

SoniaShadow
SoniaShadow
22.08.2017 4 z 5

Tento díl mě opravdu mile překvapil. Myslela jsem, že tam bude hodně sexu a s ním spojená metafyzika - hlavně kvůli názvu knihy. Nějaká metafyzika tam byla, sex také, ale nebylo to strašné. I když pravda, trochu jsem se bála, že to sklouzne k tomu, jak to poslední dobou u Anity (a Merry) je. Nebylo zde ani milostné drama, Anita ho nechala v St. Louis, což bylo jedině dobře a připojuju se k názoru, že mi tento díl připomněl Anitin začátek. Líbí se mi, jak autorka pracuje s Olafem, nevím proč, ale začínám ho mít v oblibě. Děj s Vittoriem mohla autorka uzavřít jinak, ale možná za moje předsudky může to, jak to se sexem v minulých dílech bylo. Ta věc okolo tygrů bylo pro mě jako jo a ne, ale jsem zvědavá na nové postavy, které si Anita vzala s sebou. Trochu mě začíná štvát, jak se všichni lepí na Anitu jako včely na med, ale co nadělám. Alespoň, že už Anita uvažuje o tom, že dost zredukuje počet mužů (tým kožoměnci!). Ale stejně podle přehledu zbývá ještě hodně knih, takže ono to až tak akční nebude.

Mark.
Mark.
12.07.2017 5 z 5

Tento díl mi připomněl začátky série, které byly naprosto skvělé, až je mi po nich smutno :-( Opět jsem nad vybranými úseky mhouřila či převrace oči, ale už ne přeskakovala věty. Když je v knize Eduard a jeho banda, nemůžu se dočkat. Je to úžasné zpestření, abych neopustila tuto sérii. S největší pravděpodobností jsem teď schopná přežít dalších tak pět knih bez Eduarda. Ale doufám, že už Laurell donutí Anitu zvládnout ardeur, jinak to už nezvládnu já!

denydean
denydean
20.05.2017 5 z 5

Další super kombinace Edwarda a Anity. Takový díl jako je tenhle mi chyběl. Doufám, že v tomto duchu budou pokračovat i ostatní díly .

evik.sv
evik.sv
19.12.2016 5 z 5

Perfektní díl bylo příjemné setkat se opět s Eduardem , Bernardem a mým oblíbencem Olafem...:) Dobrý příběh nový Anitiny mazlíčci.Nemám co vytknout.Naprostá spokojenost..:)

Fizulka71
Fizulka71
16.11.2016 3 z 5

Tak po několika podle mě naprosto zbytečných dílech, které by se daly scuknout do dvou velmi zajímavých a napínavých, se to konečně trošku rozhýbalo. Ubylo sexu, přibylo akce a napětí. I když do prvních devíti, deseti dílů to má pořád dost daleko. Ale oproti předchozím cca pěti dílům posun vpřed! Takže máme naději, že další díl Flirt, který má vyjít začátkem prosince, by mohl být zas o kousíček lepší. Snad bude...

Oinike
Oinike
07.07.2016 4 z 5

Bavilo mě to určitě mnohem více než předchozí díl, jen jsem si ve "finále" připadala trochu ošuleně, jako kdyby autorka chtěla mít najednou knihu honem honem hotovou.

alzbeta4340
alzbeta4340
10.04.2016 5 z 5

Velmi povedená paranormální detektivka se špetkou romantiky. Oceňuji, že je napsaná nejen pro fanoušky série, ale i pro náhodného čtenáře, který o Anitě ještě nikdy nečetl. Pro mě to byl absolutní relax, doporučuji všem.

Janičta
Janičta
28.02.2016 3 z 5

3,5 hvězdy.
Důvody proč ještě čtu tuhle sérii by byly na dlouho, ale ve zkratce řečeno: mám ty postavy ráda, ty v popředí nejsou nijak strnulé a plynně se vyvíjejí s příběhem, ale vadí mi ten děj, všechno na světě se přece neřeší sexem s co největším počtem mužů... copak autorka nemá žádné jiné nápady jak přidat do děje další mužské postavy?
ale teď konkrétně k této knize:
mínusy:
- to jak s Anitou každý metafyzicky v*j*be - to ani nejde jinak napsat. Jak mám autorce věřit, že se Anita zlepšuje a usilovně dře, když jí stejně někdo ty štíty rozbije a šelmy vyvolá? U těch opravdu mocných to pochopím, ale jí se to děje až otravně často a to v průběhu celé knihy.
- nelogika toho, že Anita už další muže nechce ( ne že by měla moc na výběr a její současní muži už asi toho dělení taky mají plné zuby...), ale přesto se nevrací do St. Louis sama a ani se nad tím moc nezamýšlí, jak je u ní zvykem... možnost, že by se to nějak ustálilo se tenčí každým dalším dílem, kde nezvládá své schopnosti... a jsem zase u té nevíry v její sebeovládání... co že se to tu zlepšilo? Já totiž nic pádného nevidím...

+ určitě akčnost děje a policejní vyšetřování - stará Anita už se nikdy nevrátí, ale tohle byla příjemná změna prostředí :) A Ted s Olafem a Bernadrem jsou třešnička na dortu :-)

v souhrnu je do dobrý díl, který by si jindy u mě vysloužit víc hvězdiček, ale proč pořád autorku omlouvat a obdivovat jí jen za to že, sem nacpala němě sexu než v předchozích dílech? To je nějaké ocenění hodné umění?
Ne, to se mi spíš jen hodně ulevilo a svitla mi naděje do budoucna... už zase
Mám svrbění přehodnotit předchozí díly...

Alena_S
Alena_S
27.02.2016

Povedla se, rozhodně potěší příznivce "staré" Anity, po které se nám tak stýská :)

Betnka81
Betnka81
04.01.2016 5 z 5

Tato kniha se mi líbila za poslední dobu asi nejvíc a teďka mě štve , že budeme zase dlouho čekat na další díl , ale jinak super :D :D

Turante
Turante
01.01.2016 5 z 5

Opět skvělý příběh, o to lepší, že Anita po delší době vyšetřovala případ a neřešila tolik své chlapi a problémy a sex :-D

Lenny33
Lenny33
19.06.2015

U této (mnou dříve velmi oblíbené) série jsem skončila dílem Inkubovy sny. Ale toto je konečně díl, který mě svou anotací zaujal a vypadá aspoň trochu jako návrat k staré Anitě.