Anička a flétnička

Anička a flétnička https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203973/mid_anicka-a-fletnicka-m5k-203973.jpg 4 54 10

Anička a nedělní kočka série

< 3. díl

V barevné veselé knížce se děti opět setkají s Aničkou, malým Mikšou, Vašíkem a hlavně s kouzelnou nedělní kočkou Zlatuškou. Žlutá kočka žije v domečku, který Anička nakreslila jednou v neděli na čtvrtku. Ale čas od času z papíru zmizí a vyrazí do světa. Teď Aničce radí jak zahrát kouzelnou písničku na flétnu a potěšit dědečka, který má narozeniny. Veselé vyprávění s půvabnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové je určeno k předčítání i k nácviku prvního samostatného čtení.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
01.08.2023 5 z 5

Anička a flétnička nezklamala ani do třetice všeho dobrého či zlého :-) Dětem i mně se poslední třetí vyprávění o Aničce moc líbilo. Je to krásné čtení nejen třeba na dobrou noc, ale tato série o Aničce je i dobrou volbou pro malé začínající čtenáře. Knížky mají větší písmena, jednoduchý děj, tak se dětem dobře čtou a snadno pochopí o čem čtou. Vyzkoušeno u mé malé začínající čtenářky :-)

simca9342
21.06.2023 5 z 5

Hodnocení série čtené " v pravěku"

Anička je malá holka s blonďatým mikádem zkoumající svět kolem sebe. Malým čtenářům ho pomáhají představit i její kamarádi ze všech dílů Mikša, Vašík, ale nejvíce se mohou děti těšit na kočku v barvě slunce Zlatušku.
Veselé, krátké povídání je doplněno ilustracemi slavné ilustrátorky Heleny Zmatlíkové.


huhuhu
23.12.2021 4 z 5

Ráda na svých dětech testuji knížky, které znám z vlastního dětství. Knihy o Aničce od E. Petišky se mi v dětství celkem líbily, ale mezi to nejlepší, co jsem četla, nepatřily. Myslím, že moje 9letá dcera to vnímá podobně.

Osice
04.11.2019 5 z 5

Další skvělá knížka o Aničce od E. Petišky. Baví mě, jak Anička rozumuje:

"Na světě je vždycky někdo mladší než já a někdo starší, napadne Aničku. Váša je starší, a proto se tváří, jako že všechno ví. Mikša je mladší a také dělá, že všechno ví. Není to divné?" (Dcera také neustále řeší, kdo je starší a kdo je mladší:-)

Baví mě, jak si děda s Aničkou a Mikšou hraje:

"Na povídanou je moc pěkná hra. Víte, jak se hraje? Někdo řekne třeba: "Víla." A všichni musí vymyslet nějakou pohádku o víle. Anebo se řekne třeba: "Chleba." A všichni si musí vymyslet pohádku o chlebu. Pohádka se podle dědečka může vymýšlet na všecko. V každém slově je prý pohádka schovaná jako žloutek ve vajíčku. To říká dědeček." (Už se těším, až si ji zahrajeme s dětmi.)

Díky dědečkově pohádce jsem dostala chuť přečíst si Krysaře od V. Dyka:-)

Zkrátka, jsem z knížky nadšená. Petiška si mě získal! A dceru taky, každou chvíli odcituje nějakou pasáž nebo si hraje na Vášu:-)

š.m.i.k
12.03.2019 3 z 5

Přečetla jsem s dětmi, ale nebyli z toho nadšení a já také ne. Možná kdybych se s knihou setkala v dětství, měla bych na ni jiný pohled... na další "Aničky" se už nechystáme.

Nelly
20.02.2019 4 z 5

Krásná, milá dětská knížka s ještě krásnějšími ilustracemi - přečteno s dcerou, která se rozhodla hrát na flétnu - tak ji to asi inspirovalo... A o tom i knížky jsou - o inspiraci.

NaiTenshi
13.08.2017 2 z 5

Na základce jsem paní učitelku dost proklínala, když jsme to museli číst. Vůbec mě to nebavilo.

witiko
22.03.2017 5 z 5

Petiškova trojdílná série o Aničce nemá chybu!

veronie
27.01.2017 5 z 5

Velmi krásné příběhy malé slečny s úžasnou fantazií. Navíc doplněno krásnými obrázky.

MAGY
30.11.2012 5 z 5

Roztomilé , dětské čtení . Doporučuju dětem ve věku 3-7 let .