Pád

Pád https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56720/bmid_pad-QJm-56720.jpg 4 1891 364

Andělé / Padlí anjeli série

< 1. díl >

Některým andělům je souzen Pád. Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Fallen , 2009


více info...

-BARBIE-
-BARBIE-
30.11.2023 4 z 5

Autorce se skvěle podařilo vystihnout temnou atmosféru Meče&Kříže. Rozhodně doporučuji mnohem víc než Slzu a Vodopád

Artep071
Artep071
28.11.2023 3 z 5

Četla jsem jako e-knihu a v podstatě to docela ušlo, nějak jsem měla pocit, že jsem to nejspíš viděla zfilmované, takže jsem hodně předvídala co mě v příběhu čeká ..


TerkinKnižnySve
TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

túto tertalogiu som čítala už veľmi dávno a rada som sa k nej opäť vrátila. neodolateľný Cam príťažlivý Daniel nierzhodhe Luce a boj medzi dobrom a zlom v podobe padlých. milujem knihy o padlých anjeloch.
v prvej časti tejto série sa stretávame s predstavovanim hlavnej hrdinky s jej utrpenim a samozrejme milostným trojuholníkov. určite odporúčam ako oddychové čítanie.

juni
juni
13.10.2023 5 z 5

První díl se mi moc líbil. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

Dalgiona
Dalgiona
01.07.2023 5 z 5

fajn četba, která neohromí, ale vcelku pobaví. Další příjemné čtení pro letní dny, kdy po dočtení budete chtít číst pokračování.

LimedkaMikki
LimedkaMikki
03.05.2023 1 z 5

(SPOILER) Takže, o čem ta knížka vlastně byla? Typka záhadným způsobem zapálí chajdu, kde má první rande. No jelikož při tom požáru zároveň její první rande umře, je poslána do speciální školy něco mezi zvláštní školou a pasťákem (prvních cca 50 stránek). Tam je to celý nějaký divný (51-300 stran) a pak je asi tak 10 stránek nějakého potenciálně zajímavého děje a konec.
Lucinda je typický otravný puberťák, kterému máte chuť nafackovat, protože ze sebe dělá hrozného chudáčka, nemůže se furt rozhodnout mezi chlapcem A a chlapcem B a tváří se, jak kdyby ji potkalo to nejhorší na světě, zatímco ostatní jsou v tom podivném pasťáku asi na dovolené. Jak moc je to dobře, nebo špatně napsaná postava je otázkou vkusu, ale jelikož na mě byla zároveň hrozně nudná a hloupá, klidně bych ji vyškrtla.
A pak je tam Daniel, u kterého mám tak trochu větší pochopení, proto proč se chová jako kozel (díky konci), zároveň ale taky nemůžu tvrdit, že by mi byl extrémně sympatický.
No a co se týče konce, tak to úplně... Uh. Místo toho, abychom se dočkali nějakého normálního, nebo pořádného vysvětlení "vo co teda go", tak zase dostáváme jen milion náznaků a kusých informací překryté hláškou: "Ale Lucindo, my ti to nemůžeme říct, na to si musíš přijít sama." Takže sice víme, že je problém a že ten problém je Lucinda (haha, to jsme věděli od začátku), ale stále nevíme, kde přesně ten problém je. Jestli mě to mělo nalákat na přečtení si dalších dílů, tak jako ne no, je to spíš otravné.

odel
odel
23.10.2022 3 z 5

Dávám 2,5 ⭐
Knížka celkem o ničem, z konce už jsem přeskakovala stránky a víceméně jsem ji dočetla tímhle způsobem.

KarolínaV
KarolínaV
20.10.2022 2 z 5

Úplně nevím co si o této knize mám myslet. Má to krásný příběh který má velký potenciál, ale to je tak všechno. Postavy se chovají nelogicky (někdy jak se hrdinové v nějaké situaci zachovali doopravdy nedávalo smysl) a prakticky nemají žádné charakterické vlastnosti. Lucy mi často lezla na nervy její naivitou a celkově tím jak se chovala. Nejspíš dám ještě šanci druhému dílu a doufám že to bude lepší ale existují mnohem lepší série s andělskou tematikou.

michaella03
michaella03
13.09.2022 4 z 5

Další série, ke které jsem se dopracovala přes filmové zpracování.
Film nasadil laťku docela vysoko, sympatičtí herci (Jeremy Irvine a Harrison Gilbertson) a super prostředí. V knize však první polovinu jen posloucháme Luceino vzdychání po Danielovi, kterého má člověk brzy dost. Je zde také mnoho otázek, jak jinak, než bez odpovědí; místy to na mě působilo až nepromyšleně. Ale abych jen nehanila, velice se mi líbí nápad a zpracování tématu s anděly (Lucifer, Pád, atd.). A především, bylo to velice čtivé, což je hlavní.

"Víra je kratochvíle bezstarostných. A co hůř, je to ten nejlepší způsob, jak se nechat zabít."

n.jankovcova
n.jankovcova
09.06.2022 5 z 5

Díky téhle sérii jsem začala pořádně číst. Je to tak skvělá série! Tentokrát ji čtu už potřetí a je stále stejně dobrá. Samozřejmě, že teď, jak jsem starší, tak některé věci mi přijdou trochu přitažené za vlasy, ale ten příběh, postavy a hlavně obálky!! jsou prostě boží.

holkazbrooklynu
holkazbrooklynu
21.03.2022 5 z 5

Skvěle pojaté fantasy obsahující milostný trojúhelník, zakázanou lásku a velmi silnou hlavní hrdinku okolo, které se točí svět. Kniha je čtivá a není zbytečně uměle prodlužovaná. Příběk čtenáře pohltí, takže ideální kniha na jedno odpoledne. Je z celé knižní série. Má dokonce i filmovou verzi, kde se určité detaily liší a jak bývá zvykem kniha je daleko lepší jak film. Postavy jsou více rozvinuté a mají lidštější pojetí.

Kniholenka9
Kniholenka9
05.01.2022 4 z 5

Toto je přesně ten druh fantasy co se mi líbí. I když je psáno pro mladší čtenářky, tak já jsem byla nadšená. Luce musela opustit prestižní školu a jít do polepšovny, kterou jí doporučila její terapeutka. V nové škole potká Daniela, který s ní nechce mít nic společného, ale nějaké záhadné síly jí k němu neustále přitahují. Jako kdyby ho znala odjakživa. Doporučuji a jdu číst druhý díl.

Turante
Turante
20.12.2021 3 z 5

Knihu už jsem kdysi četla, ale nedávno jsem zjistila, že je tento díl zfilmovaný. Takže jsem ho zkoukla a samozřejmě si knihu musela znovu přečíst a porovnat, jak moc se liší. Každopádně jak kniha, tak film se mi líbí, přestože je to velice naivní příběh.

Jeb
Jeb
25.05.2021 2 z 5

Na tuhle knihu jsem byla velmi zvědavá, ale bohužel to bylo jedno velké zklamání. Naprostou většinu času se nedělo vůbec nic, nikdo z hlavních hrdinů mě nijak nezaujal a ani mi nepřirostl k srdci. Především hlavní hrdinka mi celou dobu pila krev. Strašně často se chovala naprosto nelogicky a měla jsem několikrát chuť ji profackovat. Přesto všechno ale cítím potřebu se pustit do dalšího dílu. Hluboko v srdci doufám, že by mohl být lepší, ale moc naděje tomu nedávám.

rest
rest
03.04.2021 1 z 5

Už ani nevím, jak se mi tahle kniha dostala do ruky, ale vím úplně přesně, kdy jsem ji zahodil...jako scéna, kde naše hlavní hrdinka šmíruje skrz pootevřené dveře Daniela, jak skáče přes švihadlo a rozplývá se nad tím, jak se okolo něj švihadlo bleskově protáčí...? to už na mě bylo fakt moc.
S vypětím všech sil dočteno, ale už nikdy víc! Jednu hvězdičku dávám za přebal.

lenka7679
lenka7679
08.02.2021 3 z 5

Přemýšlím co napsat. Většina knih ve mně zanechá nějaký dojem. Ať už špatný, nebo dobrý, ale tady nic. Přijde mi to jako 280 stran o ničem. Když se sama sebe zítra zeptám, co jsem to četla, tak nebudu vědět. Tady prostě není žádný moment, který by stál za to si ho zapamatovat. Napětí, nic, vzrušení, nic, milostná linka, nic. Souhlasím s komentářem, nenadchne, ale ani neurazí. Na zabití času dobrá, ale na zapamatování ne. Zkusím další díl, třeba to bude lepší?

Alnima
Alnima
06.11.2020 3 z 5

Oddechové čtení, které asi neurazí, nenadchne. Třetí díl se mi líbil z této série nejvíce. Celkově dávám tak 2,5 *

Skalara
Skalara
12.10.2020 odpad!

Odpusťte mi, ale toto se Stmíváním se nemůže rovnat. Toto se nedá číst.

brzda.
brzda.
20.08.2020 3 z 5

Knížka nebyla špatná, ale děj se hrozně táhnul a já čekala něco jiného.

CiaKawlone
CiaKawlone
21.07.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem si přečtla proto, abych se poté mohla podívat na film. Vtáhla mě hned do děje a musím uznat, že je to rozhodně jiné než ostatní fantasy, co jsem četla. Příběh je velmi milý a rozvinutý, ale někdy jsem se sama cítila zmateně jako hlavní hrdinka. Hvězdu jsem strhla za er-formu, která mi prostě nikdy nebyla blízká. Naopak mě drží od těch nejlepších požitků z knihy.