Andělé dne a noci

Andělé dne a noci https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284260/mid_andele-dne-a-noci-5jz-284260.jpg 4 16 6

Hrdinové románu Andělé dne a noci, žijící na různých místech světa, se ocitají v okamžiku životního zlomu. Češka Marta řeší hrozící krach své firmy i svého manželství, baskický novinář Kerman sbírá síly k rozchodu s teroristickou minulostí i s dlouholetou přítelkyní a moskevský učitel Vladimír pracuje pro podezřelou vlasteneckou organizaci, aby zapomněl na smrt své ženy. Jejich osudy se jednoho dne protnou a jejich příběhy se vydají nečekaným směrem. Míří do nebe, ale možná kráčejí do pekla. Najdou cestu zpátky? Román, který začíná jako psychologická próza, se záhy mění v napínavý politický thriller. Autorka využila své několikaleté zkušenosti v diplomatických službách a zasvěceně dává čtenáři nahlédnout do světa, v němž důležití paňácové pózují před objektivy, jak pevně třímají v rukou kormidlo dějin, a přitom se ho sami zoufale a křečovitě drží, aby je nesmetla příští vlna zla a oni neutonuli v moři své vlastní nicotnosti.... celý text

Přidat komentář

Hakl54
26.02.2020 1 z 5

Hned v první kapitole jsem zjistila, že to není ta pravá kniha pro mě, ale četla jsem statečně dál. Kniha je sice zajímavá o pozadí teroristů, ale napsaná tak naivním způsobem, že jsem sotva dočetla.

veronika9143
01.11.2017 5 z 5

Tato kniha mi přišla jako nejlepší, co autorka prozatím napsala.


papajapa
10.03.2016 odpad!

Zacatek knihy se mi i docela libil, ale tak od pulky jsem se do cteni musela az nutit, abych knihu vubec docetla. Jedine plus vidim v propletajicich osudech hlavnich postav. Mozna, kdyby mi bylo vic let tak bych mela jiny nazor. Kazdopadne postava Adelky me rozcilovala. Proc ji stale oznacovali za Adelku, kdyz to uz byla dospela zena a ne dite?

Babu23
12.02.2016 5 z 5

Souhlasím,že děj je napínavý,ale konec mi nepřijde smutný,jako spíš reálný. Kniha je opravdu čtivá a mě naopak vyhovovalo,že je tak přímočará :-)

bbara155
26.06.2013 4 z 5

Kniha pro mě zajímavá hlavně prostředím, kde se odehrává. Dnešní Rusko je asi hodně jiné, než jak si ho pamatuji z osmdesátých let minulého století :-) Nemyslím, že bych se tam ještě někdy podívala. Děj je docela napínavý a trochu smutný.

Melanka
04.05.2013 3 z 5

Není to špatná kniha. Čtivě napsaná, dobře vystavěná. Něco mi ale při čtení vadilo. Naivita ženských hrdinek? Přílišná přímočarost, zjednodušení? Nevím. Rozhodně se ale čte dobře.

Kniha Andělé dne a noci je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce18x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x