Amber - Chodba zrcadel

Amber - Chodba zrcadel https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48799/amber-chodba-zrcadel-48799.jpg 4 33 2

Dostane se Corwin včas do Chodby zrcadel? Kdo poslal maskana proti Merlinovi? Jaký je účel tajemné hry mezi Dworkinem a Suhuyem? Podaří se Lukovi uniknout zuřícímu Vzoru? Proč musí dojít k souboji mezi Corwinem a Lukem? Na tyto otázky a mnoho dalších vám odpoví sám tvůrce slavného cyklu Tajemný Amber, Roger Zelazny, v knize povídek Amber – Chodba zrcadel! Sborník představuje především texty týkající se autorova nesmrtelného cyklu, ale i několik dalších povídek, jež představují celé spektrum Zelaznyho fantazie od bláznivých nápadů, přes klasickou fantasy a science fiction, až po příběhy plné plíživé hrůzy.... celý text

Přidat komentář

Terva
15.02.2016 3 z 5

Nejasný je vždycky úděl povídkových knih. Ne všechny povídky vám padnou do oka a určitě najdete i ty velmi špatné. Tuhle knihu vlastním již asi deset let a četl jsem ji třikrát, ale jen do sedmé povídky nazvané Chodba zrcadel. To jsou totiž povídky vyloženě z Amberu a Chaosu. Ostatní, nazvané STÍNY - se už jenom tak tváří. Tenkrát, když jsem to koupil, myslel jsem si naivně, že to celé bude o Amberu, ale naletěl jsem. No a teprve v tomto roce 2016 jsem to konečně přečetl celé. A je to zklamání. (ale já nic jiného nečekal) Sedm povídek na dvě stě stranách je perfektních a lehce nadprůměrných. Jsou o Amberu, Chaosu, Corwinovi, Merlinovi a dalších z tohoto světa. Následující povídky jsou z velké části kategorie Sci-fi, tudíž jen obyčejné stíny, tvářící se jako Stíny. Byl to bezesporu kulišácký tah společnosti Banshies. Dal jsem tedy jen tři hvězdy, protože ostatní povídky mě celkem zklamaly. U každé povídky jsem přidal samostatný komentář a tak nemá smysl se tu dále rozepisovat.

lazarus
08.03.2012 4 z 5

Pěkná sbírka povídek. Úvodní část knihy je věnována světu Amber a zbytek je výběr několika příběhů s naprosto odlišnými tématy.
Až na dvě, které se mě opravdu nelíbily, jsou příjemným čtením s neotřelými nápady. Závěrečná Variace s jednorožcem mě stylem a příběhem silně připomíná Raye Bradburyho a jeho snivé světy. Je podle mě nejlepší z celé knihy a po právu dostala cenu Huga za best povídku.