Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov. Část druhá

Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov. Část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347447/bmid_amazing-spider-man-pavouci-ostrov-c-5af-347447.jpg 4 29 6

Skutečná podstata Jackalova pavoučího moru byla odhalena - a teď se obyvatelé Manhattanu mění v obludné pavouky, útočící na povel Pavoučí královny. Je na Spider-Manovi a Avengers, aby tuhle démonickou vládkyni pavučin zastavili... než promění celé lidstvo ve své pavoučí otroky.

Žánr:
Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Amazing Spider-Man: Spider-Island. Part 2 , 2011


více info...

Přidat komentář
ludek.n
ludek.n
15.01.2024 5 z 5

Adriana Soriová se jako Pavoučí královna ujímá vlády na Manhattanu poté, co se jeho obyvatelé proměnili na ohyzdné nestvůry. Zdá se, že neexistuje síla, která by ji dokázala z jejího trůnu sesadit. Ale superhrdinové a zbytky neproměněných se nevzdávají. Hledají lék na pavoučí mor. Předchozí kniha rozehrála partii ve velkém stylu a já jsem byl hodně zvědavý, zda se scénáristovi Danu Slottovi a Ricku Remenderovi podaří příběh ukočírovat a dovést k zdárnému konci. Musím říct, že se jim to podařilo skvěle. Byl jsem po celou dobu napnutý jako pavouk, jemuž se do sítě chytila pořádná kořist. Nevadilo mi ani překrytí epizod mezi sériemi The Amazing Spider-Man a Venom, naopak užíval jsem si dvou pohledů na stejnou zápletku. Dynamika akčních scén (které jsou drsné a syrové, ale ne brutální a sadistické), decentní humor, práce s myšlenkou, vývoj postav, skvělá kresba Humberta Ramose a Toma Fowlera, parádní finále - to jsou atributy, které mi ze čtení druhé knihy Pavoučího ostrova udělaly zážitek k nezaplacení. Jestliže jsem u první návštěvy proměněného Manhattanu ještě váhal udělit absolutní hodnocení, tady už nebylo co řešit. Krása a zábava!

ArkAngel
ArkAngel
17.07.2022 2 z 5

Druhá část pavoučího eventu pokračuje v oné slátanině, se kterou tvůrci přišli, ale už se čte o něco hůře. Sice to tahají Venom a Anti-Venom, jejichž pasáže jsou skvělé, ale sledovat J. J. Jamesona nebo Mary Jane, jak metají sítě, bylo prostě utrpení. Tvůrci by si už prostě někdy měli říct dost, protože každý nápad nemusí být tak zajímavý, jak se může na první pohled zdát. A vtípky tu byly jednoduše strašné.


Ivan Kučera
Ivan Kučera
02.02.2021 3 z 5

„Když se na tebe všechno valí, soustřeď se na jednu jedinou věc.“ Pravdupovediac som rád, že mám Pavoučí ostrov za sebou. Nebolo to zlé a malo to fajn nápady, ale asi nikdy mi nikto nenahovorí, že sa v rámci pavučinového univerza jedná o zásadnú, kľúčovú udalosť. Angažovanie Dana Slotta vôbec nevnímam v Petrovom svete tak, ako angažmán Bendisa alebo Straczynského (ktovieako mi nesedeli ani Totální šílenství! a Svítá nový den, ktoré prišli po Straczynského rozlúčke so Spajdym v Jen o den víc). Nemôžem sa dokonca zbaviť dojmu, že aj nápady, ktoré nehodnotím negatívne, sú po dôkladnejšom zamyslení v skutočnosti obyčajné blbosti. Napr. fakt mi chce niekto nahovoriť, že Peter Parker je iba maska pre Spider-Mana? To bezchybne funguje u Batmana, ale u Spajďáka je to hovadina na entú. Dr. Stranga na Pavučinomila zošle magické kúzlo, aby ho nikto nespoznal, ale druhýkrát to isté už zoslať nemôže? Akože prečo? Pýtam sa dobre, ak sa pýtam, že preto, lebo sa to tak hodí scenáristovi? Ako u jednotky, aj u dokončenia platí, že zo všetkého najviac ma bavila kresba Humberta Ramosa, ktorá je síce miestami neprehľadná, ale ak sa bijú Venom a Anti-Venom, tak to vnímam ako umelecký zámer.

trudoš
trudoš
04.12.2017 5 z 5

Jak jsem se v prvním díle trochu ztrácel pro chaotický začátek, tak tady jsem už neměl nejmenší problém zapadnout do příběhu a užít si jej na maximum. Dan Slott předvádí neskutečné pavoučí kousky a přitom tomu všemu stále dokáže ponechat fazónu klasického dobrodružství, přesně v tom duchu komiksů s rošťáckým Spider-Manem, jak je mám rád. Je to akční a zábavné zároveň, v některých momentech pak docela i děsivé (za což ovšem může moje lehká arachnofobie), jindy zas fajn potřeštěné v triviálních nápadech. Jonah Jameson á la pavoučí monstrum, New York plný bezradných naháčů, Mary Jane v roli superhrdinky, soulož se Spider-Manem jako preventivní léčba - všechno funguje na jedničku. Opomenout nemohu ani postavu Flashe alias Venoma, protože jeho souboj s Královnou, prokládaný otcovým dopisem na rozloučenou, patří k vrcholům celého Pavoučího ostrova. Ostatně finále celkově je vyrovnané, nic uspěchaného, ale pěkně vygradované a právě tak mega, jak si zaslouží. Z mé strany maximální spokojenost.

martinstefko
martinstefko
28.06.2017 4 z 5

Příběh je místy přehnaný, ukecaný, ale neobtěžovalo to tolik jako jindy. Tenhle event se mi líbil.

hroubek
hroubek
25.06.2017 4 z 5

Dan Slott válí a užívá si svůj příběh jak to jen jde. Dostal spoustu postav na hraní a využívá to na sto procent. Do toho krásně do příběhu zapojil Venoma, Anti-Venoma a Captaina Ameriku. A povedlo se mu ještě jedna velká věc a to udělat MJ ještě více sexy. Což, je skoro nemožné a jemu se to spolu s kreslíři povedlo. Pavoučí ostrov parádně graduje a je to zábavné a napínavé čtení plné hlášek a akce. Líbí se mi Spider-manova poloha, líbí se mi kam ho Slott na konci příběhu posune a taky jak to celé vygraduje. Parádní komiks, který baví od začátku až do konce.

Autoři knihy

Humberto Ramos
mexická, 1970
Fred Van Lente
americká, 1972
Rick Remender
americká, 1973
Dan Slott
americká, 1967

Kniha Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov. Část druhá je v

Přečtených32x
Doporučených2x
Knihotéce31x
Chystám se číst5x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x