Alenka v říši divů (komiks)

Alenka v říši divů (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55930/alenka-v-risi-divu-55930.jpg 3 30 9

Světoznámý a oblíbený příběh Lewise Carrolla přinášíme v komiksovém zpracování nejen dětským čtenářům od 7 let. Vydejte se v Alenčiných stopách na fantastickou cestu, na niž nikdy nezapomenete. Alenka je obyčejná zvídavá holčička s velkou představivostí, která touží po dobrodružství. Vlastně - byla obyčejnou holčičkou, dokud se neocitla na místě, jež má do obyčejnosti opravdu daleko. Poté, co následuje Bílého Králíka a pustí se za ním králičí norou, vstoupí malá Alenka do kouzelného světa ovládáného zlou Královnou. Je to svět, v němž se může stát skutečně cokoliv, svět plný mluvících Houseňáků, štěňat velkých jako dům, kde rovněž naleznete Kočku Šklíbu, která se umí zjevovat i mizet v okamžení. Jsou tyto úžasné postavy skutečné? A pokud ano, jak se dostane Alenka zpátky domů?... celý text

Žánr:
Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Grada
Originální název:

Alice in Wonderland


více info...

Přidat komentář

ludek.n
30.12.2023 4 z 5

Alenka v říši divů je bezpochyby jeden z nejbláznivějších příběhů, jaký byl kdy napsán. Svět, v němž je téměř všechno vzhůru nohama, všichni se tu chovají divně, dělají bláznivé věci, mluví nesmyslně a někteří vypadají i dost bizarně. Je to tak šílené, až je to kouzelné. Na sedmdesát kreslených stránek samozřejmě nepřenesete původní Carrollův příběh v celé jeho komplexnosti, scénáristovi Lewisi Helfandovi se přesto podařilo řadou jednotlivých skečů navodit tu správnou ztřeštěnou atmosféru. Výtvarník Rajesh Nagulkonda přidal komiksu na pohádkovosti a výsledkem je nekomplikované líbivé leporelo báječných dobrodružství jedné malé holčičky v podivuhodném kraji divů. Nehledáte-li hlubokomyslná životní moudra, literární skvosty či velká umělecká díla, s Alenkou si tady můžete užít chvilku báječné zábavy.

Booky84
15.04.2023 4 z 5

Příjemné, leč krátké čtení, ovšem s hezkými ilustracemi.


Antibabiš
02.07.2021 5 z 5

krásný prožívající příběh.

Kate18
04.01.2020 4 z 5

Dnes už dobře známý klasický příběh Alenky, která se bezhlavě pustí za bílým králíkem ve vestě s kapesními hodinkami, který nestíhá. Ocitne se v Říši divů, kde potká Kloboučníka, Kočku Šklíbu, králíka Březňáka a Srdcovou královnu. Čeká ji spousta dobrodružství.

fvalek
12.04.2017 2 z 5

Velmi, velmi osekaná chudá verze, hodně jednoduchá, nicméně funkční dějový korpus je zachován a i kresba je hezká. Nemám s komiksem žádný problém, ale beru ho jen jako podpůrný prostředek... Takže knihu ano, komiks možná, nikoliv naopak :)
Celkově jsou komiksy z edice KomiX na jedno brdo, jsou hezké, fajn, ale nedostačující. Pro zábavu si je klidně přečtu, ale v životě bych si po nich neřekl "Tak už vím o čem ta kniha byla" :D

SladkaK
11.01.2017 odpad!

Omylem jsem si v knihovně zarezervovala tento komiks místo opravdové knihy a dala jsem tomu šanci. Komiksy mám velmi ráda, ale tohle mě nezaujalo ani ilustračně ani dějově. Jak si pak děti mohou zamilovat knihy, když je jim předkládána taková odbytá jednoduchost?

danulika10
23.08.2016 odpad!

Jsem ráda, že nejsem jediná komu se komiks nelíbil. Naprosto nudné, plné zbytečností a nelogické.
Vím, že se na konci ukázalo, že to je SPOILER sen a vím, že sny občas jsou nelogické. KONEC SPOILERU. Ale proč mrhat papírem na nelogické věci? Jestli takhle vypadá i knížka, tak ji fakt číst nebudu. Za mně prostě ne. Už nikdy víc.

radus
17.06.2016 2 z 5

Komiks jsem předčítala dcerce a myslím, že nebavil ani mě ani jí. Tahle pohádka nikdy nebyla mojí oblíbenou a nestane se tak ani po přečtení tohoto komiksu.

Natynababina
21.04.2016 5 z 5

Příběh je hrozně moc osekaný, ale tak pro takovouhle tenoučkou knížku to je asi normální a je třeba s tím počítat. Moc se mi líbí kresba a přijde mi, že příběh, ačkoliv osekaný, není nijak zásadně ochuzen. Takže ve výsledku moc fajn :)

Štítky knihy

komiksy pro děti

Autorovy další knížky

Lewis Helfand
americká
2010  68%Alenka v říši divů (komiks)
2010  80%Cesta do středu Země (komiks)
2012  82%Muhammad Ali: král ringu
2011  92%Gulliverovy cesty /komiks/
2011  88%Dobytí Everestu (komiks)

Kniha Alenka v říši divů (komiks) je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x