Akvin - Druhá tvář

Akvin - Druhá tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314590/bmid_akvin-druha-tvar-i9L-314590.jpg 5 3 2

Akvin série

< 2. díl

Uběhly dva roky od prvních kruhových zkoušek na čarodějné Akademii. Akvinovi je sladkých šestnáct let. Má svou lásku Trill, často vychází do ulic Attary a užívá si všech výhod studentského života v kouzelné Attarmii. Čeká ho poslední zkouška a bude mít před sebou téměř tři měsíce volna. Bude moci konečně splnit dávný slib a navštívit svého otce v Sarakeshi. Akvin je připraven, čeká na příchod zkoušejícího a pak je náhle vše jinak. Chlapec je obviněn z vraždy! Co víc, zjišťuje, že se zapletl do sítě intrik a že ve všem může hrát roli jeho dávný přítel z dětství. Akvin putuje na jih do Strážní Věže, aby podpořil tamní posádku v očekávaném útoku orků, ale hlavně aby odhalil zrádce, vrahy a vlastně všechny, kdo skrývají druhou tvář!... celý text

Přidat komentář
Kessetra
Kessetra
27.05.2017 5 z 5

Druhý díl byl o hodně lepší než první, kniha měla od začátku spád a byla napínavá. Je pěkné, že autor si dal i práci s popisem a vysvětlením, jak vlastně kouzla fungují. Příběh je zajímavý, docela by mě zajímalo, kolik má mít vlastně dílů. Jednotlivá intermezza ještě stále nic moc neříkají a spíš mě mátly, tak to je asi jediné, co se mi tam nelíbí.

Monisek.B
Monisek.B
19.02.2017 5 z 5

Jsem unešená!
Ke konci jsem byla trochu naštvaná, protože se stalo něco, co se mi nezamlouvalo..., ale asi to tak prostě mělo dopadnout...! Každopádně je kniha hrozně zajímavá, příběh barvitý, propracovaný a čte se hrozně lehce.
První díl se mi líbil, ale ve srovnání s dílem druhým, to byla jen taková úvodní povídka, která se, na rozdíl od jejího pokračování, jen vlekla.
Druhá tvář vás vtáhne a pustí až po dočtení epilogu.
I u druhého dílu jsem měla ze začátku problémy s orientací ve jménech lidí, bohů, měst atd. Ale na rozdíl od dílu prvního jsem se do toho naštěstí rychle vpravila a čtení si pak jen užívala. Možná proto hodnotím první díl slabší - sice propracovaný svět svědčí o autorově skvělé fantazii, ale čtenáře pak nutí pořád nakukovat do mapy, vracet se zpět a některé stránky číst znovu. Což při čtení knihy v elektronické podobě není tak jednoduché jako u té papírové :-)
Každopádně se už teď těším na další díl a jeho čtení nebudu po koupi knihy rozhodně tak odkládat jako teď :-D


Autorovy další knížky

Pavel Mareš
česká, 1987
2016  100%Akvin - Druhá tvář
2014  73%Akvin - Cesta čaroděje
2023  100%Heptaron - Zajatci zimy

Kniha Akvin - Druhá tvář je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x