Pašeráci v oblacích

Pašeráci v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17249/paseraci-v-oblacich-17249.jpg 4 99 10

Agent JFK série

< 16. díl >

I v jiných dimenzích probíhá první světová válka a pašeráci se ji neštítí využít ke svým účelům. John Francis Kovář společně s dalším agentem, leteckým kouzelníkem Vincentem Vegou se setkávají na bojišti s legendárním anglickým pilotem kapitánem Bigglesworthem, zvaným Biggles, a jeho milovanými „velbloudími" stíhačkami. Centrála po nich chce likvidaci pašeráků, a oni to pojmou, jako vždy, po svém. Vzdušné souboje, synchronizované kulomety, pístové motory a všudypřítomná smrt… To je další mise agenta známého spíše pod iniciálami JFK. Svůj svět si musíme zasloužit!... celý text

Přidat komentář

Poeta.kno
27.11.2023 2 z 5

Dva všeumělové a James Bigglesworth plní letecké mise .... Čekal jsem více akce

Yarwen
01.08.2020 2 z 5

JFK se společně s Vegou vydává na misi do Anglie v době první světové války. Asi nás v této sérii už nepřekvapí, že oba umějí mistrně létat a Vega je odborníkem na stavbu letadel. Příběh neurazí, řekněme průměr, co ale autorovi musím vytknout, je neúspěšné uchopení psychologie Kovářovy postavy, u které jsme zvyklí na chladnokrevnost a sebeovládání, zde podléhá emocím, hádá se s Vegou a ženské si s ním dělají, co chtějí.


sharik
25.12.2018 2 z 5

Tahle kniha má dobrý nápad i potenciál, ovšem výsledek je spíše rozpačitý, až podprůměrný. Proč? Začněme tím zajímavým a dobrým. Tím je téma. První světová válka, ovšem ne taková, jak ji známe. Díky neznámé a nové droze se zdá, že zvítězí strana, která zvítězit nemá. A tak se do minulosti z našich časů dostává dvojice agentů, aby tomu zabránili. Dostáváme se tak do atraktivního světa soubojů leteckých es a navrch k vyšetřování zajímavého případu. Bohužel, tím pozitiva konč. Autorův styl je strašně špatný, postavy si sdělují zbytečně a nevěrohodně různé informace, které by stačilo zmínit prostřednictvím vypravěče, nemluvě o slabé slovní zásobě autora. Letecké souboje mají příliš prostoru na úkor zápletky, kterou navíc mnohdy zbytečně přerušují interakce s vedlejšími postavami. A nejblbější je, že problémy se nakonec řeší tak nějak nelogicky a samy od sebe. Škoda, výsledkem je vcelku zklamání z promarněné šance na slušnou knihu...

karel0684
04.09.2018 3 z 5

Když začala serie JFK vycházet, četl jsme každý díl... ale nechal jsem toho, protože to začínalo být na jedno brdo. A je to pořád... Tady se mi moc líbí, že je to smícháno s Bigglesem a letadly... ale...

T800
28.06.2017 3 z 5

Takové moc specifické a ohraničené. Příběh nemá žádný záchytný bod, není tu humor a vlastně celé je to jen o létání.
Tento příběh je jen průměrem ze série JFK.

NemmamSlov
08.05.2017 3 z 5

Mame tu noveho spisovatela serie JFK. Myslienka zaujimava, dostali sme sa do doby kde John este nebol, ale aj tak tomu nieco chybalo. Charakter Johna a Vegy mi nejak nesedeli. Pribeh sa vliekol a cloveka niektore pasaze doslova uspavali. Urcite neodpisujem styl pana Risu fanusik lietadiel a vojny si tu nieco najde, ale bohuzial ja nie.

Terva
13.09.2016 3 z 5

Spisovatel Vlado Ríša se poprvé dostal do světa Johna F. Kováře a celé skupiny Equilibrii Ferrarius a pojal to hodně „letecky“. Sice se jedná o hledání pašeráků, nám již tak dobře známé hyuaky, ale moc kouzel od čarodějů tu nečekejte. To se mi více líbilo dobrodružství na vzducholodích (viz mise JFK číslo: 7 s názvem Hořící andělé.)

Vincent Vega a John Francis Kovář ve světě, který spíš patří Vegovi. Toto je svět plný letadel a jak je známo, do letadel a vlastně do všeho, co létá je Vega jako blázen. Tuhle misi si dokonce užíval víc, než JFK.
Ve své podstatě byla tato mise celkem zajímavá, hlavně pro milovníky válek a létání, ale zase na druhou stranu se toho moc nedělo. Vega sice ztrácí soudnost, když vidí cokoliv, co může létat, ale to je vše. U Kováře jsem zase postrádal ten jeho klasický humor a tak jsem se velmi nudil.

Malá ochutnávka:
Ale my se k vedení nějaké tajné organizace dostat nemusíme, mávl opovržlivě Vega rukou. Jediné, co potřebujeme zjistit, je místo, kde hyuaku pěstují. Zničit ho a zlikvidovat pašeráky.
Ty si to představuješ jako Hurvínek válku, soptil Kovář.
Kdo je Hurvínek? Zeptal se Vega – nějaký významný vojevůdce?

John Francis Kovář konečně opustil pití drahé skotské a vrátil se k pivu.
Je to velmi dobrý klad. Pivo je pivo.

Vybral jsem jen pouhopouhé čtyři citáty a vepsal je do profilu Vlada Ríši.

Příběh je dobrodružný a plný leteckých soubojů a taktiky. Pro milovníky military a světových válek jako dělané.
Tito lidé nechť si přidají jednu hvězdu.
Citát – Dvě piva!!

fmash
11.01.2016 3 z 5

Ríša četl Bigglese a hodně to dává najevo. A možná, kdyby zkusil napsat čistou bigglesovskou příhodu, dokonce by se mu to třeba i povedlo. Ale tohle míchání mě bavilo jen napůl, k čemu vlastně to celé?

hoopoo
12.03.2014 4 z 5

Tento JFK mě bavil svojí vzdušnou náladou, jako by se člověk přenesl do filmu Tmavomodrý svět, vzdušné zápasy,, pohodové létání... Jen ten konec mi přišel trochu narychlo, jako by si autor uvědomil, že by měl už končit a během pár stránek dořešil vše potřebné.

OldaB
28.04.2012 4 z 5

Klasický rodokaps, který je díky leteckým soubojům hodně atraktivní. Jen ten závěr mi připadnul celkem odbytý.

Štítky knihy

pašeráctví sci-fi

Autorovy další knížky

Vlado Ríša
slovenská, 1949
1991  69%Gooka a dračí lidé
2008  72%Pašeráci v oblacích
1992  61%Conan a Krvavá hvězda
2012  69%Mrtvý v parovodu
2007  60%Sorry, vole, error

Kniha Pašeráci v oblacích je v

Přečtených188x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce84x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x