A zrodí se píseň

A zrodí se píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342717/bmid_a-zrodi-se-pisen-WBa-342717.jpg 4 431 88

Kostičas série

< 3. díl >

Žádné nebezpečí. Žádná kapitulace Po krvavé bitvě proti mnoha různým protivníkům je Paige Mahoneyová jako Kmotryně vládnoucí londýnskému podsvětí v neustálém ohrožení. Stabilizace roztříštěného podsvětí bude složitější, něž se kdy zdálo, protože se otočila k Jaxonu Hallovi zády a na svobodě číhají pomstychtiví nepřátelé. Paige ovšem netuší, že její vláda může být již velmi brzy násilně přerušena zavedením Senshieldu, technologie, která by pro komunitu jasnovidců a světa, v němž žijí, znamenala zkázu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Host
Originální název:

The Song Rising , 2017


více info...

Přidat komentář

deedulka
13.04.2024 5 z 5

Další velmi povedený díl a laťka je opět vysoko. Cesta Paige nás zavede i do dalších zajímavých oblastí a nejsme tak omezeni pouze na Londýn. Napětí a akce na každém rohu udrží čtenáře zaručeně ve střehu. Těším se už na další pokračování.

AnnaNes
04.12.2023 4 z 5

Třetí díl byl oproti předchozím celkem nuda, nebavil mě tak moc jako první a druhý. Dám si menší pauzu, než se vrhnu na čtvrtý, Paige mám na chvíli plné zuby.
Ne že by to bylo špatně, ale chybí mi tu trochu romantika, jak jsem na ni celkem zvyklá u jiných knih.
Zároveň jsem zvědavá, co vše ještě autorka vymyslí, když je v plánu 7 dílů, aby to nebylo na škodu.


Nathally
06.11.2023 4 z 5

No začátek byl nic moc. Než se děj pořádně rozběhl byl skoro konec. Paige se mi v tomto díle zdála divná, jiná než byla v předchozích dílech. Rozhodně slabší díl, než druhý. Konec mě ale opět navnadil a jsem zvědavá na pokračování série.

alef
23.05.2023 4 z 5

Tvořivá mysl,
kudrny, jakž takž zkrocené do účesu.
Bledý snílku, porcelánová panenko, nastal čas!

Ledacos vám o ní napoví pověst, která ji předchází, jestli jsi vidoucí, tak pro všechna tvoje břemena bude mít vždycky místo, je totiž Kmotryně, a zdá se, dost tvrdá, ale pod tou slupkou zjistíš, že vůbec není bezcitná,
v její snové krajině najdeš louku plnou květin a je tam, pro některé, dost příjemně, dokud v dálce nezahlédneš kouř ...
Pojď blíž, a uvidíš, jak se, s tváří ozářenou ohněm, zrodila Černá můra!

Vidořád se ocitl na pokraji války, na pokraji apokalypsy a Paige Mahoneyová se musí rychle rozhodnout, občas je přitom trochu zbrklá, je totiž dost mladá, na Kmotryni, jenže, možná, že právě to, je její jediná šance, občas (vážně jen občas) se totiž vyplatí dřív jednat, než myslet a tak, ... éter rozhodne!
Kdo v téhle bitvě zvítězí?
Zůstane Vidořád zapomenutý, ve tmě, hluboko pod zemí, anebo zrodí se píseň?

Jak je to Paige?
Vidíš zlobu v obličejích,
a začínáš pochybovat,
rozhodla ses správně?

A tak stále dokola vysvětluješ,
že teď už se nedá couvnout,
že dáváš šanci ...

... není totiž bezpečnějšího místa ...
... není bezpečné místo ...

Já se rozhodla už dávno, hned na začátku, že tuhle cestu s Paige projdu až do konce, a tak jsem tu, na konci třetí knihy, a rozhlížím se kolem vidím, jak je život vidoucích rozcupovaný na kusy, ale taky vidím tu nepatrnou možnost jednat a rozhodnout o svém osudu ...
... takže už teď netrpělivě vyhlížím první tóny, z další knihy, ... z písně, která se právě zrodila ...

Ailee
01.05.2023 3 z 5

Konečně dočteno. Nemůžu říct, že by mě to zrovna chytlo. Postavy si mě nezískaly, děj byl nezajímavý a hlavní akce odbytá. V jediném okamžiku mě Page mile překvapila, jen proto, aby to všichni na konci zabili tím, že se bez protestů a bez otázek podvolí kdo ví komu. A takhle se prosím otvírá prostor pro další knihy. V nichž asipokračovat nebudu.

Hels-is-unicorn
21.04.2023 4 z 5

Moje rozpaky z téhle série setrvávají. Ano, pořád chci vědět, jak to bude dál, ale příběh se jaksi táhne až donekonečna a nic zajímavého se v něm až tak moc neděje. Kdybych mnohem horší knihy neohodnotila 3 *, tak by si je tenhle díl už vysloužil. Čekala jsem nějakou geniální bombu ve stylu Šesti vran, propracované strategie, které se třeba čtenáři budou odhalovat postupně. Ale nedočkala jsem se. Paige je pořád stejně nemožná hlavní hrdinka jako v předchozích dílech, ale jaksi čím dál nesympatičtější. Špatné věci se na ni valí pořád, ale ve většině případů kvůli tomu, že se do něčeho hrne po hlavě a bez rozmyslu, takže jí to člověk i tak nějak přeje. Těžko věřit, že taková nevyspělá cácorka může vést zločineckou organizaci. I když je očividně nesmrtelná a nepotřebuje spát víc než 2 hodinky týdně.
Jediné, co mě na sérii pořád fascinuje a drží mě u ní, je totalitní režim, kterému pořád tak úplně nerozumím a jsem zvědavá, co za ním ve skutečnosti stojí. Na další díl se určitě chystám, ale s odstupem, už mě ani nebavilo se ke knize vracet, musela jsem se nutit číst dál.

Fortuna7
20.04.2023 3 z 5

Za mě tak trochu vycpávkový díl. Vlastně jsem si celou dobu říkala, kdy konečně přijde nějaké nečekané odhalení a dozvím se nějakou super bombastickou informaci, jak tomu bylo u předchozích dílů, ale ono nic... Zatím nejslabší díl ze série, doufám, že pokračování mě chytne víc.

markyticka
22.01.2023 4 z 5

Příběh Paige pokračuje rychle dál, u kapitoly 9 jsem uronila i slzu. Konec byl nevyhnutelný - zatím jsem stále napnutá, jak celá série skončí, tak snad brzy budou i zbývající díly série - 5 se tiskne, ale aby byla i 6 a 7 :)

Grohlinka
25.11.2022 3 z 5

Paige dal bojuje se Scionem, ale hlavne bojuje sama se sebou, pochybuje o sobe i svych blizkych a pomalu se propracovava k zjisteni, ze bude muset delat neprijemna rozhodnuti, uzavirat pro ni nevyhodna spojenectvi, ale hlavne se bude muset naucit verit svym blizkym a hlavne sama sobe.

V posledni dobe jsem si zvykla, ze jsou knihy psany z vice pohledu, doted jsem si neuvedomila, jak mi tento koncept vyhovuje, rada bych si precetla par kapitol z pohledu Nicka, Marie a hlavne Arctura, coz je pro me tahoun cele serie.

Musim vyzvihnout antagonisty, jak Nashira, tak Jaxon jsou vyborne napsani. Nejsou proste jen zli, jak tomu byva treba u zaporaku S. J. Maas, tady sleduji vlastni cile a vlastni presvedceni, ktere je vedou k tomu, ze jednaji tak, jak jednaji, diky tomu jsou mnohem uveritelnejsi a poskytuji prostor pro zamysleni se nad pribehem z ruznych uhlu pohledu.

Namlouvame si, ze jsme statecni, ale nakonec jsme vsichni jenom lidi.

gonga
24.10.2022 3 z 5

Je mi líto, protože i když svět a série mají velký potenciál, vše sráží hlavní hrdinka, která se často chová neuvěřitelně hloupě , zmateně a neprozíravě jen proto, že se to autorce hodí do příběhu. ve skutečnosti Paige působí tak, že by v souboji se Scionem skončila po jednom dni. Vždyť nejen, že dělá neuvěřitelné chyby, ona mimo svého daru, který neovládá nijak precizně, nemá žádné trumfy v ruce. Být to realita, byli y vidoucí rozprášeni Scionem během několika dnů.

Petass
17.08.2022 3 z 5

Nemůžu se od knížky odtrhnout, ale je tam tolik bílých míst... Nemůžu se zbavit dojmu, že všechno funguje, jak autorka potřebuje. Trošku se nám to začalo měnit v hon za záhadou jako v Šifře Mistra Leonarda, což mě taky moc nenadchlo. Další díl si přečtu, ale knížky pošlu dál, srdcovka z toho prostě nebude.

Musím opět pochválit obálku, mapku atd. Kniha je prostě krásná!

1v8na
12.01.2022 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá. Nechybělo dobrodružství, napětí, akce, boj o život, ale i láska, cit a přátelství.
Velmi oceňuji i to, že každý díl série je něčím novým a dokáže překvapit. Máme stále co objevovat.
Refájci jsou pro mě velkým lákadlem a velmi mě potěšilo, že v knize byli hned od začátku.
Strážce je pro mě jednička.
Jsem velmi zvědavá, na knihu Když spadne maska. Už se těším.

Kaacule
02.01.2022 5 z 5

Líbí se mi koncept série. Máme tu základní linku Paige, která s každou knihou zažívá jiné dobrodružství. V prvním díle samotný Kostičas, v druhém díle přetvoření syndikátu, ve třetím snaha o zničení senshield. A pokaždé se pomalu dozvídáme nové informace o represivním scionském systému i systému celého světa. Netušila jsem, kam to po třetím díle bude směřovat, ale to, co nám bylo na konci představeno mi přijde chytré, protože takhle bych si to představovala ve skutečném světě. Je vidět, že má autorka celý příběh dobře vymyšlený a chápu, že to nakonec vyjde na 7 dílů. Jen doufám, že jí budou múzy přát a ona sérii brzy dokončí. Nyní je 4. díl v originále a já věřím, že nakladatelství Host připravuje české vydání na rok 2022.

jjanca
01.01.2022 5 z 5

Za mňa zatiaľ najlepšia časť, prečítaná za jeden deň. Narozdiel od predchádzajúcich dielov, do tejto som nemala problém sa začítať. Refájci sú pre mňa najväčším lákadlom a ak sa v knižke nachádzajú od začiatku, tak sa od príbehu nedokážem odtrhnúť. Prostredie Londýna bolo skvelé, ale nijak mi nevadili Paigine "výlety" mimo Londýn. Som rada, že priestor dostali aj iné postavy, ktoré som si obľúbila. Vyzerá to tak, že si v ďalšom diele užijeme viac Arctura a ja len dúfam, že ďalší diel vyjde čo najrýchlejšie.

Julinka679
07.06.2021 4 z 5

Třetí díl si drží tu pomyslnou zlatou příčku fantasy ale bohužel se mi Kostičas a Vidořád líbily trochu více. Nebylo to tolik propracované jak jsem čekala a chvílemi to bylo zase trochu překombinované ale opět to stálo za to a já sérii Kostičas můžu s klidných srdcem doporučit protože se jedná o skvělou fantasy jízdu, u které se doufám dočkáme dalších dílů.
Paige a Strážce jsou pro mě neodmyslitelná dvojka, která prostě má být spolu protože pokud ne tak jde Paige většinou o život a Strážce ji musí zachraňovat. Snílek svého "parťáka" zachraňuje spíše zřídka ale přičtěme jí to k dobru.
Za mě tedy 4,5* a samozřejmě doporučuji! S touhle sérií neuděláte krok vedle! :-)

nefernefer
09.01.2021 2 z 5

Na úvod musím předeslat, že jsem udělala naprosto školáckou chybu. Žila jsem v domnění, že se jedná o trilogii. Kdybych tušila, že je to nedokončená série, jejíž další díly jsou v nedohlednu, nešla bych do toho. Než vyjde pokračování (pokud vůbec), už si dávno nebudu pamatovat, co se dělo v předchozích dílech. Navíc si myslím, že kdyby byl tento díl závěrečný a autorka v něm pořádně ukončila, co rozdělala, udělala by lépe. Ale utnout londýnskou část bez dovysvětlení a poslat hlavní hrdinku do Paříže rozjet úplně nový příběh, je pro mě zklamáním. Navíc její milostné tanečky (ale ne, ale jo, ale ne) už mě začínaly nudit a nějakého dokončení rozjetých linií vedlejších postav jsem se také nedočkala. Možná s vysvětlením toho všeho autorka počítá v dalším díle, ovšem to už se nejspíš nedozvím.

zinon
29.04.2020 4 z 5

Tento díl mi přišel o dost lepší než předchozí...stále to ale pro mě není to pravé ořechové.

padajicidvere
28.04.2020 3 z 5

Netuším čím to je, ale tento díl mě neoslovil tak moc jako ty předešlé. Při zjištění, že série není trilogie jsem bublinky nebouchla.. Tak jako tak jsem trochu zvědavá jak celý příběh dopadne.

venacava
22.04.2020 5 z 5

Coze? Nutne potřebuji další díl!
Tohle byla nejlepší kniha že všech předcházejicich dílů.

ydnac
21.04.2020 4 z 5

Kniha se mi libila mooooc:-)mám ráda tuhle sérii.Paige je odvážna, obětava,někdy trochu bezhlava, ale těším se co kde rozpouta příště a pořádně Scionu zavaři:-)jen kdy bude další díl...

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie

Autorovy další knížky

Samantha Shannon
britská, 1991
2014  85%Kostičas
2020  82%Převorství u pomerančovníku
2015  87%Vidořád
2017  84%A zrodí se píseň
2022  84%Když spadne maska

Kniha A zrodí se píseň je v

Právě čtených14x
Přečtených614x
Čtenářské výzvě105x
Doporučených34x
Knihotéce345x
Chystám se číst221x
Chci si koupit78x
dalších seznamech13x