2. dobrodružství pavouka Čendy

2. dobrodružství pavouka Čendy https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225392/bmid_2-dobrodruzstvi-pavouka-cendy-225392.jpg 5 158 27

Pavouk Čenda série

< 2. díl >

Pokračování příběhu o pavoučku Čendovi a dřevěné kukačce, který se tentokrát odehrává v lese. Dozvíte se, co je to Ňomura, kdo se skrývá v kouřící pýchavce ... to vše a ještě mnohem víc. Dotisk v roce 2014 pod ISBN 978-80-87595-37-4.

Přidat komentář

puczmeloun
22.02.2024 3 z 5

Druhé čtení, tentokrát s pidižvíkem. Je to stále krásné, malba Pavla Čecha je prostě něco, co si člověk nemůže nezamilovat. Malí "testeři" jsou ale nároční, takže oproti prvnímu dílu jsme našli pár zhoršení...

Je velká škoda, že kniha není podobně uzavřená, ale s nabídkou dalšího dobrodružství, jako v předchozím Čendovi. Před usnutím to vzbudilo spoustu otázek vedoucích spíše k oživení aktivity, než k uklidnění.
Děj druhého dobrodružství je hodně rozkouskovaný, dost se toho nakousne, ale nakonec to eskaluje v nesouvisející inverzní deus ex machina, které přinese naopak další problémy. Tohle větvení příběhu pak vede i k několika čistě textovým dvoustránkám. Střevlíci paráda, ale proč, když se avizuje ňomura, je tam zmíněna jen tak malinko? Stejně tak pýchavka, která se zase o knihu posunula...
Ano, láska Pavla Čecha k některým literárním klasikám je pochopitelná (Rychlé šípy apod.), věnovat však tolik prostoru už v druhé knize Tarzanovi sice pobaví čtenáře dospělého, v obrázkové knize pro mladší čtenáře to ale spíš mate. Dříve jsem to při čtení improvizačně nahrazoval tématy blízkými mladého nečtenáře, teď už to ale množstvím a ilustracemi šlo těžko.

...na třetí a čtvrtý díl se ale samozřejmě moc těšíme. :)

Veggi
28.01.2024 5 z 5

Máme nového parťáka na večerní čtení. Pavouk Čenda doprovází do postýlky oba syny už 3 týdnyani po té době se mi neomrzel číst!


adela2316
03.10.2023 5 z 5

Těšila jsem se na další díl pavoučka Čendy. To mě prostě děsně baví. Líbí se mi ty bohaté ilustrace krásně korespondující s textem.

Cinón
12.03.2023 5 z 5

Povedené pokračování pavouka Čendy a opět plné napětí. Čenda zjišťuje,
že les není jen plný much, ale i nebezpečí v podobě mravenců, střevlíků.... Ňomury a někoho ještě horšího. Pozná nové přátele a padající hvězda mu přivede do života "J".

mataaskorice
18.12.2022 5 z 5

Prostě miluju. Strašně ráda se toulám křehkými snovými světy Pavla Čecha. Trojku zblajzneme vzápětí. Oproti jedničce je druhý díl přeci jen více dějový. Přibývá nám tu k Čendovi také nový stěžejní hrdina (hrdinka).

kopeceli
01.09.2022 5 z 5

Jsem nadšená. Tak krásné kresby a poetický příběh! Naštěstí nekončí a já mám i následující díl. Jenže - zároveň si chci tu krásu šetřit, aby mi vydržela co nejdéle...

Karcoolka2210
12.05.2022 5 z 5

Super pokračovanie, deti z nej boli nadšené a ja som mala chuť hneď čítať pokračovanie, ale to ešte nemáme v škôlke. Odporúčam.

Štěpinambura
04.05.2022 5 z 5

Další naprosto skvělá kniha obohacená napínavým pokračováním. Doporučuji všem!

Petrush
06.03.2022 4 z 5

Kresby jsou v tmavších barvách, místy ponuré, místy strašidelné. Příběh byl povedený. Dětem se knížka líbila.

ddkk
16.12.2021 5 z 5

První díl se mi zatím koupit nepodařilo. Naštěstí v úvodu 2. dílu je přehledný děj předcházejících dobrodružství stručně a srozumitelně popsán, a tak se nám podařilo hezky navázat.

Příběh pavoučka \Čendy a dřevěné kukačky v lese vnuci poslouchali ani nedutali. K tomu krásné autorovy ilustrace a plno nových kamarádů, ale i nebezpečí.

Moc se nám Čenda a spol. líbí. Pokračujeme...

Aninka36
28.10.2020 4 z 5

I druhý díl se mi líbil.

anna.zahy
13.02.2020 5 z 5

Pavouček Čenda doletěl s kukačkou do lesa. V noci Čenda uviděl padat hvězdu, tak ji pozoroval a ráno ji hledal. Bolely ho nožky, a když byl večer, tak si na cestičce udělal postýlku. Našla ho pavoučice, která se jmenovala se Jana. Říkala mu: "Štěstí, že jsem tě našla, jak jsi tak chrápal," protože tudy chodili zlí střevlíci a pak společně utekli před střevlíky k Janě domů. A tam seděli na kameni a najednou přišel obr a odnesl pavoučici Janu. Čenda ji bude muset zachránit! Ale nejdřív se bude muset vydat na dlouhou cestu do lesa kostlivců, aby se poradil s Vílem...
První díl se mi líbil víc, protože tohle skončilo víc napínavě.

Osice
12.01.2020 5 z 5

Prvním dílem nasadil P. Čech laťku skutečně vysoko a za mě se mu ji bohužel překonat nepodařilo, ani se jí přiblížit. Chybí mi hravost, která byla v prvním díle do textu zakomponována, příběh samotný nenese tak silné poselství a konec je neukončený, takže si musíme přečíst i poslední díl:-) Přesto dávám 5*, resp. 4,5. Vše mi vynahradily nádherné ilustrace, na které jsem u autora zvyklá. Tady mě nezklamal a navíc jsem získala zajímavý tip na aktivitu – kreslení jehličím namočeným v borůvce (to musíme rozhodně vyzkoušet). A hodně mě zaujalo, kdo všechno se živí pavouky. Když dcera viděla ošklivé střevlíky (jsou znázorněni opravdu děsivě), tak se jich i trochu bála. Musela jsem jí ukázat fotky střevlíků na internetu, aby viděla, že jsou ve skutečnosti nádherní a teď se těší, až si je necháme v létě nalézt na ruku:-) … Kdo četl od P. Čecha knihu Dědečkové, tak si při čtení možná vybaví jeden konkrétní příběh z této knihy...

Cibulek
08.12.2018 5 z 5

Krásný příběh a malby, Čendovi musí každý držet palce. Děti ho milují.

Ignis
24.09.2018 5 z 5

Pořád dobrý. Jen na rozdíl od prvního dílu, už je tam víc akce, víc textu (ale ne o moc) a chybí mi takové to hraní s textem, kdy se spolu s pavoukem zhoupla i písmenka apod. A na rozdíl od prvního dílu, který funguje i jako samostatná knížka, tady je potřeba i třetí díl, vyprávění není dokončené.

Kattie
04.07.2018 5 z 5

Nádherné ilustrace a pokračování příběhu pavouka Čendy, který vás pohladí po duši a zpříjemní vám den. Pavouček se octl v lese, potká tam mnoho zajímavých tvorů. Aby se ve všem neztratil, nakreslí si mapu s popisky, jako například: "tady je hodně much".

bralenka
24.06.2018 5 z 5

Pozitek knihu s krasnymi ilustracemi cist. Dokonale nejen pro deti.

triatlet
26.04.2018 5 z 5

Na miniaturním prostoru knížečky, která se vejde do kapsy, autor vykresluje velký příběh malého pavouka v lese.
V úvodu autor jednoduše shrnuje předchozí dobrodružství, následně sledujeme krátce paralelní příběh Čendy a kukačky. A jakmile si vezme Čenda mapu a potká mravence, nebo pavoučí holku, tak se rozjíždí malé velké dobrodružství...
Vítejte ve světě Pavla Čecha.
Líbí se mi, jak autor oslovuje čtenáře.

mirek69
31.03.2018 5 z 5

Dětské, hravé, nádherně ztvárněné!

haki34
03.07.2017 5 z 5

po přečtení pár dřívějších hodnocní,, které už tak nadšené nebyly, jsem se trochu s obavami vrhla do druhého dílu...ale nesklamal :)
ilustrace opět nádherné, pravda ubylo poetično a tajemno a pohádka je taková "normální" proti prvnímu dílu...a plynule směřuje k druhému...(což tak trochu vyvolává otázku, zdali to třetím skončí či Čenda bude pokračovat dlouhodoběji ...)
dětem se moc líbila a mně taky...vychutnávala jsem si lesní popisy, Čendovo romantické povídání a posezení s Janou, a z celé knížečky opět dýchá takové příjemné teplo...i když se tam dějě spousta dramatických příhod, náhod...
no a jdeme na 3. dobrodružství !! (nedočeno na jeen zátah, protože jeden z posluchačů usnul :)))
jinak - máme kapesní vydání, výborné na cesty s sebou do batůžku
ve předu je v 2. a 3. pokračování vždy shrnut obsah předchzích dílů - je to super, ale myslím, že vzhledem k návykovosti Čendy , textu i zejména obrázků, si naprostá většina čtenářů ( i malých nečtoucích koukačů) pořídí díly všechny...

Kniha 2. dobrodružství pavouka Čendy je v

Přečtených216x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených16x
Knihotéce47x
Chystám se číst5x
Chci si koupit10x
dalších seznamech5x