Elita diskuze

Elita https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218381/bmid_elita-Xw0-218381.png 4 4424 716

Selekce série

< 2. díl >

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey. America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí. Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Elite , 2013


více info...

Diskuze o knize (25)

Přidat komentář

Maska5
17.02.2017

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli jde (případně jak) si tady stáhnout nějakou knihu, nebo ji číst zadarmo.

Lily22
05.08.2016

Nevíte kdy má vyjít film či seriál?


danulika10
26.01.2016

tahle série mě už hodně dlouho láká

kukuskaman
30.12.2015 4 z 5

Chtěla bych vás upozornit na fb skupinu o Selekci, jestli se vám triologie líbí a chcete se o ní něco víc dozvědět, určitě se přidejte :) https://www.facebook.com/groups/338886722901786/

MUSTACHE
22.08.2015

Vypadá to hezky♥

helnov1
19.08.2015

nevíte kdy vyjde poslední díl První ?

Mozkovna
15.07.2015 5 z 5

No to mě podržte! Tak tohle byla vážně síla. Dlouho se mi nestalo, že by mě nějaká knížka (nebo série) takhle chytla. Za den přečtená, nešlo se odtrhnout!
Po příjemném prvním díle přišel bombastický druhý. Četlo se to snad ještě lépe a děj byl mnohem zajímavější, jelikož jsme tu už měli jen Elitu - šest dívek a jednoho prince.
Byla jsem úplně v koncích, nemohla jsem se rozhodnout, jestli mám radši Aspena nebo Maxona. Nakonec přece jenom princátko zvítězilo, a to hlavně po tom konci a scéně v úkrytu. Ovšem Aspen tu už byl mnohem příjemnější, jen se podle mě nechová jako normální kluk - takhle trpělivý a chápavý prostě nikdo být nemůže! Občas mi přišlo zvláštní, jak se v jednu chvíli America líbala s ním a o pět minut později (o dva odstavce dál) se už tiskla k Maxonovi. No, nějak jsem na to už pak nebrala zřetel. A Marlee? Bože, ta holka mě málem dohnala k pláči! Na místě Ameriky bych udělala totéž.
Byla jsem strašně zvědavá, s čím vyrukuje na prezentování projektů. A byla jsem mile překvapená! Podle mě měla skvělý nápad, stačilo jen doladit a domyslet pár drobností. Mně osobně přijde systém kast strašný a nespravedlivý. Být na jejím místě, už rovnou se za Maxona provdám a snažím se s tím něco udělat! Nevím, na co pořád tak dlouho čekala, ale chápu, že to autorka schválně protahovala a napínala nás.
Ke konci mě málem kleplo, když (POZOR SPOILER!) se schylovalo k tomu, že Americu ze soutěže vykopnou, poslední stránky jsem doslova hltala s touhou zjistit, jak to dopadne, ale v hloubi duše jsem stejně věděla, že bude pokračovat, že Maxon nakonec svého otce přemluví nebo něco. Vzhledem k tomu, že jsou i další díly, je i celkem jasné, že druhý díl neskončí tím, že America udělá paláci pápá a vítězství přenechá Kriss (o těch dalších soutěžících se ani neopovažuju mluvit jako o kandidátkách na princeznu)(KONEC SPOILERU).
Tak jako tak se strašně těším, až si přečtu další díl. Naposledy mě takhle chytla série Labyrint od Jamese Dashnera. Byla jsem hodně dlouho přesvědčená, že ji nemůže z prvního místa v žebříčku oblíbenosti žádná jiná série schodit, ale Selekce jí začíná pěkně šlapat na paty... deseticentimetrovým podpatkem. Už teď se hřeje na příjemném druhém místě.
Dlouho jsem nechápala, co na téhle sérii všichni tak mají.
Už to chápu.
A přidávám se nadšeně k nim.
Mohu jedině doporučit!

MagdalenaHalow
06.07.2015 4 z 5

Komentář obsahuje spoilery

Neuvěřitelně mě rozčilovalo, jak America pořád brečela. Když jí někdo řekl jenom jedno křivé slovo, hned se rozplakala. A že těch křivých slov bylo hodně. A bože, ta její nerozhodnost! Jeden z chlapů udělal jenom krok vedle a hned zase milovala toho druhého. V příběhu taky bylo na můj vkus moc útoků rebelů. Ať se na palác klidně útočí, ale ať se alespoň něco stane. Zjistilo se akorát, že Seveřané jdou po knížkách a to byl konec. V příběhu bylo poměrně hodně takových much, ale i tak dávám 4 hvězdičky, protože mě to nesmírně bavilo. A jsem rozhodně zvědavá na První.

NatyDee
01.07.2015 4 z 5

Elitu se mi také líbila, jen kdyby Amerika nebyla tak nerozhodná, pořád pendlovala mezi Aspenem a Maxonem. I když teda na Maxona jsem byla naštvaná, kvůli Celestě, ale když tak jsem v závěru četla ty jeho argumenty, tak měl pravdu, co kdyby se AMerika nerozhodla pro něj, musí mít zadní vrátka. Marlee mi bylo moc líto, ale na druhé straně je ted určitě šťastnější. Jsem zvědavá na třetí díl (i když dle názvu asi vím, jak dopadne), ale i přesto chci vidět, jak AMerika bude o Maxona bojovat.

helnov1
14.06.2015

Úplně s tebou souhlasím Vishez... To s Aspenem a Kriss mě popravdě ani nenapadlo, ale když tak o tom přemýšlím....bylo by to mooooc super. Už se nemůžu dočkat třetího a bohužel posledního dílu První. Držím Ames a Maxonovi palce...

helnov1
13.06.2015

Měla jsem přečteno za šest hodin. Jsem strašně nadšená. Je pravda, že America byla dost nerozhodná, ale rozhodně bych jí za to nezfackovala jako chtějí některé čtenářky přede mnou. Tím nechci na nic narážet. Mě osobně štve Aspen, ten to celé zamotal. America s Maxonem mohli být dávno svoji. Ale zase bez zápletky by to nebylo ono. Nevíte někdo, kdy by mohl vyjít poslední a doufám nejhezčí díl První?

helnov1
02.06.2015

čekám než mi přijde tato kniha a nemohu se jí po prvním díle dočkat. Když ale čtu komentáře ostatních nevím, co mám čekat. Mohl by mi trochu víc přiblížit tuto knihu? Předem děkuji :)

Inýk
20.05.2015 5 z 5

Knížka jd naprosto úžasná! Už 1. Díl byl skvělý ale tenhle... Ten je dokonalý!!! Je to oddychová sle zároveň napínavá knížka která je pro každého kdo má alespoň trochu (spíž víc) rád romantiku. Jenom je škoda že (podle mě) to tam tak trochu kazí Aspen a America se chová tak nedostupně. A že by jim rebelové aspoň mohli něco udělat s ne jenom hledat knížky. Ake stejně dávám 5 hvězdiček a moooc doporučuji! (Jenom když už si knížku chystáte přečíst radši si přečtěte nejdříve 1. díl ;)

Inýk
16.05.2015 5 z 5

Dekuji moc zitre si ji jdu koupit ;D

Hoshi
16.05.2015 5 z 5

Kniha již vyšla :)

Inýk
16.05.2015 5 z 5

Da se to uz normasne cist z knizky? Nebo to tak jeste nevyslo ..,

adelaska
12.05.2015 5 z 5

Jak mě Selekce bavila, tak jsem paradoxně přistupovala k Elitě poněkud skepticky. Ale hodně mě překvapila. Dost mě teda vadil Aspen, jen Americe pletl hlavu, nic pro ni dobrýho neudělal, myslím, že podíl na jejím chování má právě on. Během čtení se mi vystřídalo spoustu emocí, především žárlivost.
*SPOILER* potom, co se stalo na konci bych nejspíš odešla, docela obdivuju Americu, že zůstala a ještě se za svůj "čin" Maxonovi omlouvala, což mě by ani nehlo. Na to jak je America tvrdohlavá a svá, tak mě tímto trochu zarazila. *KONEC SPOILERU*

I když mě Maxon taky dost štval, jsem bezpochyby v jeho týmu, rozhodně ne v Aspenovým. Už se těším na poslední díl samozřejmě.

terinka42
18.04.2015

je to blbost

Hoshi
06.04.2015 5 z 5

Určitě se dočkáme, ačkoliv co jsem si tu četla komentáře, tak.. Jsem velmi zvědavá, jak se bude příběh vyvíjet :)

Nikolarka
06.04.2015

Snad :) jinak se asi rozbrečím :)

Hoshi
06.04.2015 5 z 5

Náhodou, ještě nedávno tam bylo 27. 4 ... Teď už jen 23. 4 ... Třeba dělají ještě poslední úpravy (a nebo našli nějakou tiskovou chybu :))

Nikolarka
06.04.2015

Proč to pořád odkládají?! Já asi zešílím!! :(

Hoshi
03.04.2015 5 z 5

Achjo, těšila jsem se, že už budu držet tuto knihu 2. 4. v ruce. Ale teď koukám a předpoklad vydání se změnil na 27.4 ... Ještě takovou dobu čekat :/ Škoda, ale myslím, že se vyplatí si počkat :)

Jolilinka
08.11.2014

Páni, moc se těším, i když do Selekce jsem se ještě nepustila XDDDD

JToman
09.10.2014

Pro řadu dotazů, si dovolím odpovědět, já mám knihu v polském vydání a essusi evidentně anglicky, takže česky ji doposud neseženete...až 2015