Probuzení Simona Spiera diskuze

Probuzení Simona Spiera https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321804/bmid_probuzeni-simona-spiera-lWw-321804.jpg 4 1615 390

Creekwood série

1. díl >

Na začátku všeho byly nevinné emaily… Poté co se Simon zapomněl odhlásit ze školního počítače, najde jeho korespondenci spolužák Martin a začne ho vydírat. Simon je totiž gay a před svými spolužáky to stále tají. Poslední dny trávil korespondencí se zajímavým klukem ze školy s přezdívkou Blue a natolik se sblížili, že by zvlášť jeho nerad vystavil nějaké trapné situaci a pomluvám. Spolužáci dovedou být pěkní sígři! On by to ustál, ale co Blue? Zná ho zatím jen po síti, ale kdo je Blue doopravdy? Žádného kluka ze školy, co by byl gay, nezná… S nerdem Martinem ale není radno si zahrávat, a tak se snaží vyhovět jeho požadavku: dostat se co nejblíž Simonově nejlepší kamarádce Abby.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda , 2015


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Noshelfcontrol
04.09.2018 5 z 5

(SPOILER) Tak ... asi se konečně mohu podívat na film :DD Totiž, aby jste rozuměli, film jsem v kině bohužel prošvihla díky tomu, že ho u nás dávali jen 2x. Ale nevadí, věděla jsem, že si na něj hold chvíli počkám. Tak mě napadlo si zase pro jednou nejdříve přečíst knihu. Přiznám se, trvalo mi to dlouho, ale ne proto, že by mě nebavila, ale protože jsem hrozný lenoch. Přitom jakmile jsem ji otevřela, úplně mě pohltila. Obzvlášť asi poslední čtvrtina ubíhala hrozně rychle, nechtělo mě to pustit. Chtěla jsem vědět jak to dopadne, a chtěla jsem pro pána krále vědět kdo je Blue :D Měla jsem pár typů, některé samozřejmě stejné jako Simon, ale je pravda, že Bram by mě nenapadl :o Nevím proč, prostě jsem si myslela, že ten nakonec skončí s Leou. Vztah Abby a Nicka mi nevadil, ale hodnou chvíli jsem si spíš přála aby Nick skončil s Leou a Abby s Martinem, ale co už. Hold mi moc nejdou odhady :D Nicméně to byla moje první LGBT knížka. Sice jsem četla knihy, kde se toto téma objevilo (viz kniha Jeden z nás lže), ale nebylo tím hlavním. Bylo zajímavé nahlédnout do mysli mladíka a k tomu ještě gaye. Moc se mi líbil Simonův smysl pro humor a místy jsem se smála té jeho tzv. simonovské logice. Abby jsem obdivovala za její optimismus a pozitivní myšlení. Ale s kým jsem se asi nejvíce sžila byla Lea, nejsem sice zamilovaná do svého nejlepšího kamaráda, ale jsme si hodně podobné povahově. A když jsem tam četla jak náladová byla a jak "hnusně" mluvila se Simonem, úplně jsem si řekla "proboha, to už je jak já" :D (Trošku se za to stydím, ale aspoň vím, jak nás mohou vidět ostatní.)
P.S. Každopádně knížka si mě opravdu získala a nemůžu se dočkat až se konečně podívám na film, který teď momentálně vítězoslavně stahuji :D

ketvin
12.08.2018 5 z 5

A ještě "Daruj mi křídla" - další super čtení, z tohoto "tématu", co za to stojí :) Do Aidena se člověk nemůže nezamilovat a Brian je prostě brouk :) Kniha je super dlouhá ;)


ketvin
14.07.2018 5 z 5

P.S. Abych doplnila - přečetla jsem Dám Ti slunce, Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru a také Muffin a čaj - všechny knihy naprosto úžasné :)

Slunce mělo něco, co jsem zatím v žádné knize nepotkala - takový barvitý popis reality hlavního hrdiny (jednoho z nich), to jsem opravdu "koukala" a užila si každé barevné slovo :) Příběh byl skvělý, vůbec to nebylo ani chvíli nudné, bylo to překvapující a škoda, že ne delší :)

Ari a Dante byli také skvělí - je to vlastně kniha o popírání nepopiratelného a opravdu mě bavila, jen opět skončila moc brzy - nechápu, že si ti autoři ten happyend víc "neužijou", já bych prostě chtěla vědět, co bude dál, ne jen, že to dobře dopadlo... :)

Muffin a čaj - úžasné, bez chyby, škoda, že ne delší :)))) Cristiana a Daniela si budu pamatovat hodně dlouho a to české prostředí knize dodalo úžasnou originalitu (nečtu české autory moc často...). Kdybych si měla vybrat, kterou z těchto tří knih budu číst znova, tak tuto určitě ;)

pudi
08.07.2018

janii0943: Probuzení Simona Spiera je název prvního vydání s původní obálkou. Já, Simon je název druhého vydání s filmovou obálkou.

janii0943
06.07.2018

O knížce se všude mluví - i já si ji chci přečíst.
Zajímalo by mě, proč je vydána pod dvěma různýma názvy.
Já Simon a Probuzení Simona Spiera?
Jestli jsem správně pochopila je to ta samá, nebo se jedná o pokračování?

verulik196
04.07.2018 5 z 5

Dám ti slunce - tato knížka se týká i jiných témat, ale rozhodně stojí za přečtení.

ketvin
08.06.2018 5 z 5

Jaké další LGBT knihy znáte/stojí za přečtení?

Mě se příběh Simona moc líbil, ale nejlepší mi zatím přišly knihy HIM a US od E. Kennedy (začátek série WaGs) a zajímavá byla i kniha Goodbye Paradise od S. Bowen... :) Jo a nesmím zapomenout na Bratrstvo Černé Dýky - Qhuinn a Blay byli moje první setkání se zamilovanými kluky :)

Je něco dalšího, co byste doporučili? ;)