Pes baskervillský diskuze

Pes baskervillský https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35044/bmid_pes-baskervillsky-MzS-35044.png 5 3838 482

Nejslavnější Doylův detektivní příběh. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrtí na venkovském panství v pochmurné vřesovištní krajině. Kdo měl zájem na smrti sira Charlese, dobrosrdečného mecenáše zdejšího nehostinného kraje? Je oním vraždícím monstrem skutečně nepolapitelný děsivý pes? Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zdánlivě vzpírají lidskému chápání, vychází u této nejznámější anglické detektivky z principů gotického románu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Complete Sherlock Holmes , 1902


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

foxi_ii
06.08.2021 5 z 5

*audiokniha
Anglie, vřesoviště, smrt, záhada, monstrózní pes, tajemství..

Pamatuji si, jak jsem tento příběh viděla úplně poprvé ve filmové podobě, jak jsem ho hltala! (nejspíš to byl film z roku 2002)
Letos jsem si chtěla tento jeden z nejznámějších příběhů Sherlocka Holmese přečíst, nejen kvůli tomu, že jde o klasiku kterou mám ve svém neustále rostoucím a nekonečně odkládaném seznamu pekelně dlouho, ale taky se mi hodila do letošní čtenářské výzvy, haha..

Pak se ke mě dostala tahle audiokniha. Slyšela jsem že je skvělá, ale že je až tak, to jsem nečekala!
Přišla jsem si jak v divadle, ale bez zraku. A povím vám, ne jednou jsem se vyděsila, ne jednou jsem se vyděsila, když zahřmělo, zavil pes, nebo jak mi projel mráz po zádech, díky tomu jak si dali práci i se zvukem otevírajících dveří a tak dále. Opravdu naprostá paráda.

Dovolím si tvrdit, že to byla nejlepší audiokniha, kterou jsem kdy slyšela a byla bych neskutečně ráda, kdyby byla hlasem Vasila Fridricha namluvena i další kniha s Sherlockem a panem Watsonem, protože jeho postavu mám snad ještě raději než samotného detektivního génia.

Vím, že jsem moc nemluvila o samotném ději, ale to si dovolím tvrdit, že to už ani není tak nutné (víc se rozkecám ve videu). Jen naposledy dodám, že opravdu stojí za to!

Eicherik
27.01.2021 4 z 5

Jelikož jsem u téhle knihy řešil překlad, tak sem doplňuji informaci, že mi byl doporučen František Gel a Richard Podaný.