Manželé odvedle diskuze

Manželé odvedle https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329780/bmid_manzele-odvedle-Ga3-329780.jpg 4 4987 1474

Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Couple Next Door , 2016


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

I.Zi...
10.11.2020 3 z 5

ViolettaCh. - tohle je ještě horší než Zmizelá..
Jinak nechápu, že má někdo knihu ve výzvě 2020 -téma 20, když autorka letos oslavila kulatiny, čímž kniha splňuje téma 1. Tyto rozpory jsem zjistila u více knih a ráda bych třeba čtenáře upozornila na chybu, ale neumím zjistit, kdo ji tam má. Jako ohledně některých témat se dá diskutovat, ale tady je to jasně dané.. i když to vlastně není moje starost a nějak na tom nezáleží, možná si to ten čtenář neuvědomil a rád by to měl správně.

ViolettaCh.
28.10.2020

Knihu mám v plánu ke čtení, ale uvažuji, že ji z plánu vyřadím. Jak z komentářů vyplývá, jedná se o "rodinné drama" s nesmyslným koncem. Nabývám totiž dojmu, že je to něco ve stylu knihy Zmizelá od Gillian Flynn, taktéž označované jako světový bestseller. Za mě naprostý propadák a ztráta času jejího čtenáře. Pokud někdo četl obě knihy, lze je srovnat? Je to něco na ten styl? Děkuji


JanaPav
25.05.2020 3 z 5

PŘÍSPĚVEK OBSAHUJE PROZRAZENÍ DĚJE!

Nedá mi to, abych se nevyjádřila ke knize, kterou jsem nedávno četla. Píšu raději sem, protože nejde ani tak o hodnocení knihy jako celku, jako spíš o vyjádření se k postavám, navíc jde o prozrazení děje a diskuze nebude tolik navštěvovaná jako komentáře.
A teď rovnou k věci - vlastně všechny postavy (snad až na Anninu matku) mi byly děsně nesympatické. Ten Marco se podle mě choval s prominutím jako úplný hňup. Chápu, že byl ve finanční tísni a stejně tak jsem schopná pochopit jisté pokušení na únos přistoupit, ale že to nakonec doopravdy udělal a své dítě klidně předal do rukou prakticky neznámému člověku (který, jak se pak ukázalo, neměl v úmyslu dítě hned tak vrátit), to mi přijde nepochopitelné a úplně jsem si při tom ťukala na čelo... A že byl k tomu ve skutečnosti nepřímo donucen záludným tchánem, který ve skutečnosti tahal za nitky, to ho ani tak neomlouvá, rozhodl se nakonec sám! A pak ještě zpackal kdeco... Ten se měl před Annou propadat hanbou a ne se ještě zacítit dotčeně, když mu řekla, že zatím neví, jestli mu odpustí. To mě jen utvrdilo v tom, že je to mimoň bez jakékoli sebereflexe. A nakonec mi přišlo naprosto neuvěřitelné, že se úplně vyhnul trestnímu stíhání, no nevím nevím, jestli by tohle v reálném světě vůbec bylo možné... A Anna, psychická troska, která je nějaké rozumné úvahy schopná spíš vyjímečně a která má to štěstí, že má milující bohaté rodiče, potažmo matku. Přišlo mi, že je spíš využívá, než že by k nim, nebo tedy alespoň k matce, chovala nějaké viditelné city. Vlastně žádná z postav si mě nijak nezískala, jen ten detektiv celkem ušel, i když byl taky spíš takový nemastný neslaný. A poslední kapkou byl ten divnej závěr... Autorka asi chtěla nakonec přece jen ještě šokovat, ale mohla si to možná klidně odpustit.

bertrand32
08.07.2018 4 z 5

Je to prvotina v žánru thrillerů od této autorky s dobře zvoleným tématem, s chytře nastavenou zápletkou, která se odkrývá postupně. Viníka jsem začal tušit až tak v posledních třiceti stranách. Musím říct, že mít otce, jako měla Anne, to musí být něco. Je cynický, bezcitný, myslí jenom na svoje prachy. On a Cynthia, to jsou největší mrchy v této knize. Marco taky nebyl svatej, ale byl k tomu dotlačen, moc na výběr neměl. Ale Anne měl pořád rád. Anne, ta v podstatě celou dobu bojuje nejen o Coru, ale hlavně sama se sebou. V této knize je hezky vidět, že pokud vedete velkou firmu, chcete neustále rozšiřovat její portfolio, jste závislí na zakázkách a pak vám dojdou peníze, jak vás to z nebe stáhne do pekla a obrátí se vám život naruby, tak jako Marcovi. A stojíte před volbou - buď přistoupit na únos vlastního dítěte nebo firma zkrachuje a budete bez peněz. Hrozné dilema. Konec byl docela drsný, ale spravedlivý, i když ani to Anne neomlouvá. Dobrý příběh, doporučuji.

postrach
20.05.2018 4 z 5

Udělat kvůli penězům,něco takového vlastnímu dítěti a rodině,je nepochopitelné a neomluvitelné.

Evík6660
07.12.2017 odpad!

Na tuhle knížku jsem se těšila ale velice mě zklamala, odkládam ji, nebaví mě, není čtivá...