Všechny malé zázraky diskuze

Všechny malé zázraky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225827/bmid_vsechny-male-zazraky-eHU-225827.jpg 4 1502 384

Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce. Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

All the Bright Places , 2015


více info...

Diskuze o knize (14)

Elena_Dark
Elena_Dark
28.09.2022 4 z 5

Upřímně, film jsem ještě neviděla a nevím, co mám čekat.. někdo tvrdí, že je super, někdo říká že je hrozný..
Mimochodem, evavolavka, proč myslíte, že je to nepravdivé..?

Jirikk
Jirikk
14.02.2021 3 z 5

MNe se film libi vic nez kniha. Kniha ac je dobra ale zbytečně zdlouhava..


dendishek
dendishek
12.03.2020 5 z 5

Tak co říkáte na film? Za mě hrůza.

evavolavka
evavolavka
11.02.2020

nedočteno, kravina, nepravdivé..

Bebe2004
Bebe2004
09.09.2019 5 z 5

Naprosto nádherná a dojemná kniha. Opradu jsem byla na Violet naštvaná, že jí to nedošlo dřív a nestihla ho zachránit.

hrachover
hrachover
07.10.2018 5 z 5

Finch miloval Violet a ona milovala jeho. Zachránili si vzájemně život a pracovali na společném školním projektu – divy státu Indiana a společně je objevovali. Smála jsem se Finchově odvaze a naprosto jsem ho milovala za to, že Violet nakoupil spoustu knih a dokonce se v noci vkradli do knihkupectví a četli tam pohádky od Dr. Seusse. Naprosto jsem zbožňovala jeho povahu, protože byl tak moc tím, kým by občas chtěl být každý – tedy člověkem, který se neohlíží přes rameno a žije dneškem a tím, co je teď. Navíc, Finch nesnášel nálepky. Ty nálepky, co tak s oblibou dávají lidi lidem. Ty nálepky, které mají definovat daného člověka. Ty pitomý nálepky, který nejvíc ubližujou.
Strašně se mi líbila hvězdná obloha ve Finchově skříni a jeho láska k Violet. A i když jsem úplně nepochopila všechny ty jeho myšlenkový pochody, protože ty může pochopit jenom ten, kdo má s poruchou osobnosti svoje vlastní zkušenosti, tak jsem na něj byla ze začátku naštvaná, že to udělal. Že to dotáhnul do konce a utopil se. A i když jsem plně tu pohnutku skončit to nepochopila a asi ani nikdy nepochopím, díky za naprosto krásný momenty s knihou, která lehce zpracovává nelehké téma a která může změnit životy.

Lucik87
Lucik87
25.02.2017 5 z 5

Ano, Theodor Finch byl tak originální...jako z jiné planety. Také jsem se zamilovala. Marně jsem doufala v lepší konec, ale bohužel, ano, i tohle je život.

Davina
Davina
01.06.2016 5 z 5

Bože, proč jsou ti spisovatelé tak krutí? Donutí vás si zamilovat postavu a následně vám ji nemilosrdně zabijí. A teď se přiznejte, kdo další se zamiloval do Theodora Finche? Já rozhodně ano, také proto jsem nedokázala knihu dočíst v klidu. Potřebovala jsem tak desetiminutové přestávky, abys se pořádně vybrečela. Jen jedna otázka... Proč to muselo takhle dopadnout?
Ještě nikdy jsem si u knihy tolik nepobrečela. Rozhodně jsem se i dost nasmála, Finch byl úžasný ve všech směrech. Ráda bych jednou potkala pravě takovou osobnost, jakou byl Theodor Finch. Rozhodně jedna z nejlepších knížek !! Doporučuji !!

šneki
šneki
26.04.2016 4 z 5

Gabi90: jojo, je to myslím napsané ve sloupečku o autorce :)

Gabi90
Gabi90
27.02.2016 5 z 5

Je pravda, že sa chystá film? Neviete náhodou niekto? :-)

Alexka
Alexka
16.01.2016

Není důležité to, co si vezmete, ale to, co zanecháte.

mstep
mstep
02.11.2015 5 z 5

Připravte se na to, že vás čtení tohohle příběhu bude fyzicky bolet. Kdo na to máte odvahu, tak vzhůru do čtení, abyste se nepřipravili o velkou oslavu života v celé jeho kráse, kterou vám autorka připravila. V tomhle úžasně nádherným a bolavým příběhu si něco najde každá věková skupina. Theodora Finche nejde nemilovat...přestože se jeho činy mohou zdát zpočátku zmatené a tak trochu divné, později se ukážou jako naprosto geniální. Vím, jaké to je plavat proti proudu a nebýt jen ovce v davu, a i proto mi byl Theodor Finch hodně blízký. Jeho příběh se mi zaryl hluboko do srdce a ještě tam dlouho zůstane.
SPOILER - pokud jste knihu ještě nečetli, dál už nečtěte: A když nakonec Theodora Finche ztratíte, je to jako byste přišli o kousek sebe, bolí to a vy přes slzy nevidíte, ale stejně musíte číst dál a hledáte ho mezi stránkami, stejně jako ho hledá Violet a doufáte, že se přece jenom ještě objeví a že ta hrozná věc se prostě stát nemohla. Nějaký čas vám bude trvat, než se s jeho ztrátou srovnáte. Jste připraveni na to, stát se tím, koho tady po sobě Theodor Finch zanechal?
Příběh Theodora Finche vás donutí zamyslet se nad tím, jak opravdu žijete a možná to nebude zrovna příjemné zjištění...a taky se možná seberete a něco s tím UDĚLÁTE.
Kdo by nechtěl žít ve světě, který projektoval Theodor Finch? :-)
Epitaf, který mu Violet napsala na konci, ho vystihuje naprosto dokonale:
Theodor Finch - byl jsem živý. Hořel jasným plamenem. A pak jsem zemřel, ale ne tak docela. Někdo jako já nemůže umřít tak jako každý jiný. Přetrvám jako legendy o Blue Hole. Budu vždycky tady, v možnostech a v lidech, které jsem tu po sobě zanechal.

Melindaaaa
Melindaaaa
08.10.2015 3 z 5

Měly v sobě Všechny malé zázraky opravdu něco zázračného? Dokázala Jennifer Niven, že se může stát novým Greenem či novou Rowell? Byli Finch a Violet dostatečně zajímaví, aby jim byla věnována kniha?
To vše se můžete dozvědět po kliknutí na odkaz v záložce Recenze :)

pobijecmuch
pobijecmuch
30.08.2015

Také nemůžu k této knize napsat "český" komentář, protože jsem dosud nevydanou knihu nečetl. Ono to nějak ani nejde komentovat knihu, která dosud neexistuje. O hodnocení hvězdičkami už vůbec nemluvím, protože je tam napsáno, že nelze hodnotit - až vyjde.