pobijecmuch pobijecmuch diskuze u knih

☰ menu

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

PetrPehe - název série si "pojmenuje" sám autor, nebo nakladatel, a pouze ty je zde možné uvádět. Nebo, také najdete v katalogu Národní knihovny, pokud vůbec nějaký název série existuje.

13.02.2024


Hector Hector Marcy Jell

Komentář se může psát pouze ke knize, která byla už vydána. A tato tištěná se teprve připravuje k vydání, viz. nakladatel. Resp. nejde ji zatím ani objednat.

24.01.2024


Do mŕtva Do mŕtva František Kotleta (p)

Nějak jsem nepochopil, proč knihy Kotlety se budou překládat do slovenštiny. Slovenské čtenáře si Bratrstvo už dávno přece získalo. Něco podobného jako překládat knihy Dominika Dána do češtiny. Toto bude pouze rarita pro fanoušky sběratele knih Kotlety.

07.11.2023


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Renike má pravdu. Toto není kniha, ale je to pouze dárkové zboží. Tak ji označuje totiž i Grada a neprodává ji. Nemá tedy ani knižní ISBN, ale pouze prodejní EAN. Něco jako omalovánky, nástěnné kalendáře, nebo časopisy. Tato publikace na DK správně ani nemá být zařazena, protože to není kniha. Podobně i publikace - Nejkrásnější dárek (Julie Caplin).

26.10.2023


Sešívance: Druhý steh Sešívance: Druhý steh Honza Vojtíšek

V tom případě mají být u všech povídek dva autoři a jeden autor se má opakovat u všech.
Upozornění nemuselo být, stačilo požádat o uzamčení knihy a nikdo mimo moderátorů změnu už neprovede.

09.07.2023


Zázrak flamendrů Zázrak flamendrů Jaroslav Havlíček

jiri8325 - viz. záznam knihy - Národní knihovna ČR.

06.07.2023


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Prosím, když už uvádíte link na nějaký článek, tak zde nevkládejte odkaz na články webů, kde je nutné si je zaplatit.

11.05.2023


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Pokud je něco uzamčeno, tak to má své důvody. Pokud někdo chce upozornit na chybnou informaci, je zde několik možností jak na to upozornit a nepsat to do diskuze u knihy.
Hodnotit a komentovat lze jen to co bylo vydáno. Mezi tištěnou knihou a eknihou ovšem může být rozdíl v datumu vydání. A hodnotit české (slovenské) vydání podle originálu je nesmysl.

17.04.2023


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Silvie809 - proč si nenajdete googlem na netu nějaký čtenářský deník. Takových webů je tam spoustu i s obsahy knih. Na DK se toho moc nedozvíte, protože se to potom bere jako spoiler.

24.01.2023


Střepy Země Střepy Země Adrian Tchaikovsky (p)

Kdoví co bude, za dva roky. Všichni víme, jak své plány nakladatelství Planeta9 dodržuje.
Např. Dóm řetězů na jejich webu měl být, ještě před pár dny, v roce 2023 a už je tam 2024. Bůh nedbá měl být v září 2022 a už je tam pouze 2023.
To není ediční plán, ale pouze nějaké jejich oznámení, návnada na čtenáře.

14.12.2022


Válečná pokladna Válečná pokladna Karel May

Johny1977 - na chyby tu máme - požadavek na opravu (nahlásit chybu). Kdybych se náhodou na diskuzi knih nepodíval, tak se ten váš příspěvek brzo ztratí bez odezvy.

23.11.2022


Skrytá zuřivost srdce Skrytá zuřivost srdce John Boyne

Anticena Skřipec - za nejhorší překlad roku 2021.

17.06.2022


Stručné dějiny ruské revoluce Stručné dějiny ruské revoluce Geoffrey Swain

V NKC je napsané, že ISBN 978-80-906728-9-5 je chybné a správné ISBN je
978-80-906728-8-8, které už v knize není tedy uvedeno.
Záznam o knize je správný.

08.04.2022


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Značně nepovedené filmové TV zpracování této detektivky. Jen doufám, že ČT upustí od podobného zpracování dalších dílů této série.

07.03.2022


K čemu jsou zbraně K čemu jsou zbraně Iain M. Banks (p)

Pokud si otevřete web vydavatelství Planeta9, tak na vás vyskočí banner s názvem: zpráva pro Planetu9. Klidně se tam může každý čtenář dotázat, kdy uvedená kniha asi bude vydána.
DK nemůže za to, že vydavatel nikde žádný termín neuvedl. Všichni totiž víme, že zrovna Planeta9 má s vydáváním určitých knih opakovaně velké problémy.

09.01.2022


Devatenáct set osmdesát čtyři Devatenáct set osmdesát čtyři George Orwell (p)

Poprosím, diskutujte ke knize pana Orwella!
Některé příspěvky se opět mění v osobní napadání a urážky.
Děkujeme.

21.11.2021


Michaela Michaela Vladimír Klevis

maryzka - Google nám píše: Michaela Klevisová (spisovatelka, novinářka, překladatelka a scenáristka) - otec byl Vladimír Klevis (prozaik, publicista, autor knih pro mládež).

31.08.2021


Nejbarevnější kuchařka Nejbarevnější kuchařka Kamu (p)

Ano, díky podivným komentářům jednodenních uživatelů, je kniha silně nadhodnocena. Teď se k tomu přidávají další podivné aféry samotné autorky. Viz. vybrané peníze na novou kuchařku, která asi nikdy nevyjde. Nebo kopírování receptů a fotek samotných jídel. Ale záporná reklama, je přece taky reklama, zvlášť když se nám Kamu nějak už vytratila.

11.08.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Prosím, zkuste tuto diskuzi otočit zpět ke knize a cupování dalších případů a pana Pocha řešte někde jinde.

25.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

LordSnape - nezlob se na mně, ale zbytečně urážíš.

Mně např. mrzí, že autor zde doposud nenapsal ani slovo. Potom někdo může říci, že DK určitým způsobem pohrdá a komunikuje pouze přes nějaké nastrčené oddané stoupence.

23.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Pan Hussar asi náš web hodně miluje.
Nevím, co chtěl říci tím "uvařením hlavy", ale předpokládám, že pouze myslel současné horko. Ale je hodný, že aspoň myslel na naše zdraví. :-)

22.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

Já si nemůžu pomoci, ale oslovit své fanoušky - pište na DK, to je divné a rozhodně nečekám od nich nějaké záporné hodnocení. A také nevím, co je za přínos pro DK hodnocení tzv. jednodenního uživatele. Tito uživatelé v životě přečetli pouze tuto jednu knihu, že kvůli ní se zde registrují?
Opravdu jen se tak popudí spousta jiných uživatelů. Příspěvků a dotazů na tento, já to pojmenovávám "nešvar" se tu v poslední době objevilo hodně.

06.06.2021


0 TU. Svazek I 0 TU. Svazek I Jakub Hussar

lisak11 má pravdu, že hodnocení 13 (teď i více) nově zaregistrovaných není zrovna standardní postup. Nejde o to, že tu nějaká parta přátel velkého Kultu (čtyřmístná číslovka v profilu je opravdu náhodná ???) hodnotí knihu oblíbeného autora. Jde spíše o věc, že to jsou opět tzv. jednodenní pár minutový uživatelé, kteří se tady už nikdy neobjeví. Ovlivní takto hodnocení a naštvou několik normálních čtenářů a dobrých uživatelů DK.
Možná stojí za úvahu konečně vymyslet nějaká obranný mechanismus. Např. po třech měsících nečinnosti těchto jednodenních uživatelů, jejich hodnocení a komentáře automaticky smazat. Kdoví jak taková kniha za půl roku by dopadla.

18.05.2021


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Diskuze byla promazána, kvůli vzájemnému napadání, věnujte se prosím tématu knihy. Děkuji.

08.09.2019


Helmut Helmut Ladik Větva (p)

Je to vůbec oficiálně vydaná kniha?
Mimo nějakých informací na idnes blogu, ta kniha není vůbec k dohledání zda opravdu existuje. Doporučuji vám se obrátit na samotného autora, který tuto publikaci na DK vkládal. Třeba pan Větvička konečně prolomí hradbu mlčení a něco více o knize někde napíše. Pokud se tak nestane, tak může dojít, že po roce stavu - Kniha ještě nevyšla, dojde i ke smazání knihy.

22.09.2018


Ollo - Země sváru Ollo - Země sváru Háta Kreisinger-Komňacká

Vždy, když někdo prohlásí, že se ono podobá tomu, nebo tomu, tak cítím, že něco je špatně.
Něco podobného v rámci velkolepé reklamy prohlásilo vydavatelství Práh o připravované knize Ollo: Země sváru. Prý toto fantasy má být česká Hra o trůny. Podobných reklam a zaručených reklamních výkřiků jsme v Česku, bohužel zažili už spoustu. Naposledy to bylo tuším u knihy Yardis, která do současnosti zrovna moc dobré hodnocení nenasbírala.
Přeji budoucí knize Ollo: Země sváru, aby byla hodně čtená kniha. Pokud bude opravdu dobrá, tak žádnou reklamu ani nepotřebuje. A nějaké přirovnání už vůbec ne.
Jen ještě jedna myšlenka. Doufám, že v den vydání této knihy, nám na DK najednou nenaroste počet nově zaregistrovaných, kteří velice rádi tuto knihu ihned budou komentovat a hodnotit. :-)

20.08.2018


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

A hele, to jsou nám zajímavosti. Čekám, že ještě dnes večer se tady objeví vysvětlení, že o tom nikdo nic neví, a že je to jen vedlejší efekt. :-)

12.05.2017


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Přestávám k této knize diskutovat a ozvu se, až se mně kniha dostane skutečně do rukou. Staré pořekadlo říká, že i negativní reklama je vlastně velkou reklamou.
Jinak si vzpomínám, že podobný rozjezd si tu vloni zažila také jedna nejmenovaná česká fantasy.

12.05.2017


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Deka-meron - děkuji, kdyby se i u příspěvků v diskuzi dávaly palce nahoru, tak ho ode mně máš. Ano, první komentáře jsou zcela jasně od kamarádů autorů. Uživatelé, kteří po několika letech spaní vlezou na DK a první, a jediný jejich komentář je právě k této knize. Proto píšu, že si počkám na hodnocení "normálních" uživatelů a až potom možná se k této knize vrátím.

11.05.2017


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Všude plno reklamy, bannery na knihu blikají skoro u každého prodejce, zde poctivě odklikaná v populárních knihách - to se jako vždy schyluje k určitému literárnímu zklamání. A to nechci napsat slovo průser. No, počkáme na hodnocení normálních čtenářů a potom uvidíme, zda se tomu vůbec věnovat.

09.05.2017


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

verden - nebudu už opakovat důvody, proč se na DK komentují pouze české a slovenské vydání. Napíšu ale, že vy vlastně chcete diskriminovat ostatní čtenáře, kteří nemají přístup k originálu, nebo neumí anglicky.
Celá tato diskuze by tu stejně nebyla, nebýt nedochvilného uživatele, který nepočkal na stanovené datum vydání a úmyslně zpřístupnil (změnil datum vydání) ostatním komentáře k této knize.
Prosím, jsme určitá komunita, která má svoje pravidla, tak je všichni zkusme dodržovat.

13.09.2016 odpad!


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Svatoslav - bohužel, ve většině příspěvků, jsem se nikde nedočetl, že to někdo četl v anglickém jazyce.

12.09.2016 odpad!


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Svatoslav - no, ale zahraniční vydání zde na DK nekomentujeme, protože jsme databáze českých a slovenských vydány. Je to zcela logická věc, kterou lze si přečíst i v nápovědě tohoto webu. Vždyť se to zde omílá pořád dokola - viz příspěvek LordSnape.

12.09.2016 odpad!


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

lama_on_line - nebylo ještě vydáno v češtině, vychází opravdu až 24.9.
Toto je diskuze tedy diskutování ke knize, komentovat české vydání zatím nemůžeš. Ty příspěvky co se jeví jako komenty, si nevšímej, to jsou reakce těch, co české vydání ještě neviděli, ale chtějí zde být mezi prvními. Bohužel, ale DK není závod o prvenství.

11.09.2016 odpad!


Vertigo Vertigo Patrik Girgle

Literární cenu Knižního klubu r.2016 získal Patrik Girgle za prozaický debut Vertigo.

10.09.2016


Proč islám nesmí do Česka Proč islám nesmí do Česka Klára A. Samková

Docela zajímavé - kniha ještě pořádně není na pultech prodejců a už jsou tu dvě hodnocení. To asi někdo hodnotil jen podle názvu a vůbec ji nečetl.

05.09.2016


Být mužem, vzala bych si sebe Být mužem, vzala bych si sebe P.S. Wall

Liga tě brání! Liga radí! Liga tě nikdy nezradí!

10.06.2016


Breaking News Breaking News Frank Schätzing

Desireus - na DK jsi registrovaný od roku 2012 a za tu dobu jsi nezjistil, že je tato databáze o česko-slovenských vydání knih? Možná, že tvoje návštěva na DK je vždy pouze jednou do roka a tím máš splněno. To potom chápu tvoje nevědomí. Přesto ti doporučuji si důkladně prostudovat "Nápovědu" tohoto webu, tam se ti veškeré tajemství odhalí.

09.01.2016


Útěk z teritoria smrti Útěk z teritoria smrti Tom Isbell

Ano, české vydavatelství změnilo název Líheň na Útěk z teritoria smrti - je to první díl série Prey trilogy(někdy také Hatchery).
Tento případ změny názvu knihy, nám jasně ukazuje, že je zbytečné na DK vkládat např. rok dopředu nějaké knihy, když se neví zda nebude změněn název nebo zda vůbec bude české vydání.
Druhý díl série bude v originále vydán 19.2.2016.

17.11.2015


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Také nemůžu k této knize napsat "český" komentář, protože jsem dosud nevydanou knihu nečetl. Ono to nějak ani nejde komentovat knihu, která dosud neexistuje. O hodnocení hvězdičkami už vůbec nemluvím, protože je tam napsáno, že nelze hodnotit - až vyjde.

30.08.2015