Andrew Matthews

australská, 1957

Populární knihy

/ všech 6 knih

Nové komentáře u autorových knih

Buď šťastný! Buď šťastný!

Moc doporučuji tuto pozitivní knihu pořídit klidně dětem v pubertě, mě bavila stejně v 15 letech, jako mě baví v 35 :)
Evule734


Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu

Naprosto dokonalá kniha. Víc k tomu není co dodat, otevřete a uvidíte sami. Cenný poklad v oblasti psychologie a sociologie.
JancaMia


Buďte štastní i v těžkých dobách Buďte štastní i v těžkých dobách

Knihu jsem četla poprvé před 11 lety a teď jsem se k ní ráda vrátila. Jednoduchá, praktická, přehledná a taky vtipná :)
janulka1310



Stop šikaně! Stop šikaně!

Příručka pro teenagery, čekal jsem spíše psychologickou knihu, konec jsem už jen prolistoval. Dobrá kniha, ale rady k ničemu. Šikana byla, je a bude. Neexistují nevinní přihlížející. Proto je třeba bránit slabší. Postříkali ji kečupem za příhližení učitelů? Přišel čas na odplatu. Pak se není čemu divit, že někomu rupne v kuli a vystřílí celou třídu včetně učitelů. A děje se to stále dokola i přes hesla V NAŠÍ ŠKOLE ŠIKANU NESTRPÍME. Kniha vyšla v roce 2011 a změnilo se něco? Stále ve zprávách čteme , že tam a tam někdo vystřílel školu apod. Poučení z knihy: nebuďte nevšímaví, nepřihlížejte, zasáhněte. Žalujte tyrany místo šikanovaného, který se bojí sám někomu svěřit. Co nepochopím, jak může třeba jeden tyran ovládat celou třídu? Proč se třeba celá třída neobrátí proti němu a nezpacifikují ho? Takže všichni kdo nezasáhnou a přihlížejí jsou vinní. Pak se z takových tyranů stává třeba Hitler, Stalin nebo Kim a všichni ho opět budou poslouchat. Vše svádí na filmy a videohry. Od mládí se dívám na filmy plné brutality, čtu psychopatické brutální knihy alá Carter, Thilliez apod. a psychopat se ze mě nestal. Jaké takový člověk bude mít své děti? Na rodiče a na výchovu to nikdo nesvede, jen na filmy.... celý text
Jack Bauer


Stop šikaně! Stop šikaně!

Rychlý a logicky členěný náhled na téma šikany. Odpověď na svoji otázku jsem sice nedostala, ale i tak hodnotím výborně.
Kryštofka