Všude samí lháři.

recenze

Všude samí lháři (2024) / bajub
Všude samí lháři

Se Shari Lapenou máme komplikovaný vztah. Četla jsem od ní Jeden z nás, z níž jsem byla nadšená, poté Její konec, z níž jsem byla zklamaná, a Nepříliš šťastnou rodinu, která byla taková nemastná neslaná. Proto jsem se rozhodla, že přečtu ještě jednu, abych se rozhodla, jak se k ní postavím, a když dorazila reading copy Všude samí lháři, s chutí jsem se do ní pustila.

Všude samí lháři v sobě ukrývá vše, co mám na psychothrilleru ráda - americké předměstí plné krásných a úspěšných lidí, bílých plaňkových plotů, rodin jako ze žurnálu, a to až do chvíle, kdy se ztratí devítiletá Avery, dcera místního lékaře, vzorného otce (jak jinak, že ano). Ovšem pantáta není tak bezúhonný, jak by se na první pohled mohlo zdát (a to nemluvím o poměru s vdanou sousedkou, o níž se dozvíme hned v úvodní scéně).

Shari Lapena sice nepřichází s ničím originálním, ale poskládala vše tak, hak to máme u psychthrillerů rádi - postupně odhalujeme spoustu tajemství, intrik a lží, které mají za úkol nás zmást a svést z cesty našich domněnek a soudů, je to čtivé, má to spád, místy je to samozřejmě dost přitažené za vlasy, ale v tomhle žánru to není nic neobvyklého, a proto je člověk ochoten přivřít oči, že jo.

Musím říct, že ve chvíli, kdy došlo k odhalení, kdo za tím vším stojí, říkala jsem si -  aha, a co jako teď? O čem bude zbytek knihy? Ježiš, to zas bude zbytečné protahování...
A ono ne, docela mě překvapilo, kudy pak příběh vedla (a kam ho dovedla).

Takhle, je to Shari Lapena, takže žádná vyšší dívčí, ale jako oddychovka na jeden, dva večery to vůbec nebylo špatné.


Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před je... více


Komentáře (0)

Přidat komentář