Návrat: Když se dvě zraněné duše setkají

recenze

Návrat (2021) 4 z 5 / VasnivaCtenarka
Návrat

Trevor, mladý válečný veterán s velkými šrámy na těle i na duši se vrací do míst, kde vyrůstal se svým dědečkem. Po smrti dědečka Trevor zdědil jeho dům a jeho včelky. Malé městečko na jeho dědečka vzpomíná s láskou.

Trevor se pozvolna seznamuje s místními, dává dědečkův dům do pořádku a přemýšlí, jakým směrem se bude jeho život dál ubírat. Má v plánu se vrátit zpět k medicíně, ale vzhledem ke zranění, které mu ukončilo kariéru u armády, se chce specializovat na psychiatrii.

Jednoho dne se u jeho dveří objeví mladá a přitažlivá zástupkyně šerifa Natalie. Natálie se zalíbí, má v sobě něco zajímavého, imponujícího. Vypadá to, že i Trevor se Natalii zalíbil. Tu a tam se občas sejdou, ale Natalie si drží odstup. Jejich vztah je totiž komplikovaný. Ani jeden to nemá v životě snadné a je jen otázkou, jak se s tím oba poperou.

Autor Nicholas Sparks je v knižním světě známý a všichni máme rádi jeho dojemné příběhy. I tenhle se vám bude nejspíše líbit, i když musím přiznat, že jsem od něj četla už dojemnější knihy. Ale i tak to bylo příjemné.

První půlka knihy mi přišla poněkud táhlá, ale úderem druhé půlky mě děj vtáhnul a už jsem ho zhltla raz dva.

Já osobně jsem si však po dobu čtení nevytvořila k žádnému z hrdinů nějaký bližší vztah. To mi trošku při čtení scházelo, protože v jiných jeho knihách jsem si hrdiny vždy zamilovala.

Přesto to byla příjemná kniha, ale vzhledem k tomu, že znám od autora i lepší “kousky”, ubírám jednu hvězdičku.

I tak však knihu mohu jen a jen doporučit.


Návrat Návrat Nicholas Sparks

Trevor po dědečkovi zdědí chatu a zjišťuje, že ho to táhne do míst, kde prožil dětství. Vrátí se, protože chce vést jednoduchý život, ale ve skutečnosti to zas tak jednoduché není. Je tu například Callie, rozmrzelá místní teenager... více


Komentáře (0)

Přidat komentář