Fake

recenze

Fake (2024) 5 z 5 / EvikU.
Fake

Tato kniha mě úplně rozmetala. Přečetla jsem ji na dvě otevření a celou dobu jsem si říkala, no dopr… Příběh pojednává o této době, umělá inteligence, programy na úpravu fotek a videí a jak snadno jde udělat video a fotky a nikdo nepozná, že to nejste vy.

Patrik je obviněný z obtěžování žen a později i z vražd dvou žen. Jeho život se přetočí o 180° stupňů. Je propuštěn z práce, jeho vlastní žena se ho bojí, protože videa vypadají jako opravdová.

Někdo je postnul na sociální sítě a už se to šíří jako lavina. Každý to sdílí, někdo ho poznal, tak už mají i jeho jméno. Nakonec je vzatý do vazby, protože všechno ukazuje na něj. Ve vyšetřovací vazbě si píše na notebooku svoje pocity z toho všeho.

Celou dobu si říkám, jak to dopadne. No konec byl tedy hodně zajímavý a nenapadl by mě ani náhodou.

Na knize mě nejvíce zaujalo téma zfalšových videí, což už se děje. Jenže lidi věří, že to co vidí a slyší je pravda. Na jednu stranu je člověk nadšený, jak jde doba dopředu, co vše je možné…na druhou stranu mě to opravdu děsí. Knihu doporučuji.


Fake Fake Arno Strobel

Patrick Dostert vede spokojený život: má dobrou práci, přátele, milující manželku. Když u dveří jeho domu nečekaně zazvoní kriminální policie, jako by se ocitl ve špatném snu. Čelí vážnému obvinění z ublížení na zdraví a únosu žen... více


Komentáře (0)

Přidat komentář