Deník člověka

Deník člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411213/bmid_denik-cloveka-Kxg-411213.png 4 143 9

Deník člověka : netradičně až poeticky o životě, lásce, štěstí a sebeúctě. Co je klíčem ke štěstí, sebeúctě a skutečné lásce v životě? Proč si stále více lidí neváží sebe samých, nedokáží milovat sebe ani druhé, opakují stejné chyby a postrádají radost a blízkost? Proč je to všechno tak složité a řešení jako kdyby bylo vzdálené kilometry daleko? Kniha navazuje na volně publikované myšlenky stejnojmenného projektu, Deník člověka, na sociálních sítích, který od roku 2018 čte na padesát tisíc fanoušků z Česka i Slovenska.... celý text

Přidat komentář

marie.kolarova
17.09.2022 5 z 5

Velice pěkně napsané, kniha se hezky čte. Řada myšlenek se mi líbila, musela jsem si některé zapsat.
V zásadě všichni víme, jak bychom se měli k lidem chovat, jak bychom se měli k sobě chovat, jak uvažovat a jednat, pokud jsme na dně, atp. Teorie je ale jedna věc, praxe je pak mnohem složitější. Za mě velmi pěkná motivační kniha.

HadleysHope
05.09.2022 5 z 5

Štěstí, je jen můůůška zlatá. Nádherný, poetický příběh.


Nikkaa
07.03.2020 5 z 5

Super...

Lucckah
30.12.2019 5 z 5

Kniha je moc hezky psaná, určitě se v ní najde téměř každý.

Kejtyynn
10.12.2019 5 z 5

Za mě osobně jedna z nejlepších motivačních knih. Myslím, že by se měla dostat do rukou každému, kdo alespoň z části tápe ve svém životě. Pomohla mi z nejedné těžké životní situace a právě ji jdu objednávat 18ti-leté sestřence k Vánocům, jako takový menší průvod do života, když nebude vědět kudy kam - kniha jí vždy pomůže.

Kami97
11.10.2019 4 z 5

V knize mě nejvíc zaujala první část - Myšlenky. Ty mi rozhodně přišly jako nejlepší část celé knížky. Ten zbytek by tam za mě ani nemusel být.

Jana_Hlus
27.09.2019

Za mě trošku zklamání, napsáno sice jednoduše, člověk nemusí být zrovna intelektuál, aby textu porozuměl, ale více vědomý čtenář v textu nic nového neobjeví, čekala jsem po tom úvodu a marketingové masáži přece jenom více. Nějak v tom textu necítím autorovu duši...Ale třeba je chyba u mě. (3/5)

ANATS
27.06.2019 3 z 5

Sbírka myšlenek a poznání jak být úspěšný, mít se rád a proplout životem.
Dost dobře napsaný, slušně odvedená práce, ale nic nového to není....všichni asi v hloubi duše víme, jak by jsme se měli chovat k sobě a ostatním, jenom to tak prostě neděláme....bohužel :-(
Nejlépe se mě četla první kapitola "Myšlenky" ...to asi autor psal o mě...:-))) měla jsem ten pocit.
Věřím, že pro většinu čtenářů bude tato knížka náplastí na jejich bolístky a nezodpovězené otázky. Tak už se co nejdříve začtěte.

ditul
31.05.2019 5 z 5

Tyto texty jsou výsledkem nekonečných diskuzí, mnoha let četby, pátrání, zvědavosti, bádání a prožívání. Kniha je výsledkem celé řady inspirací..
*Poznej sám sebe a poznáš celý vesmír.

*Nepronásleduj lidí, kteří nechtějí být ve tvém životě.

*Nenech se zmást. Strach ze samoty tě snadno může vehnat do náruče člověka, se kterým se cítíš ještě osaměleji. Tak to ale být nemá, takhle se cítit nemáš.

*A nikdy, nikdy o sobě nepochybuj, protože přesně taková máš být. Přesně takovou tě celý svět potřebuje. Bez tebe by byl jen chladným a nehostinným místem.

*Nespokojuj se s ničím menším. Uvědomuj si svoji hodnotu. Nemusíš se trápit s nikým, kdo ti nevěnuje plnou pozornost.

*Odpustit je důležité. Bez odpuštění si svou minulost nosíš stále s sebou, kamkoli jen jdeš. Prožít si svou bolest a tím se od ní osvobodit, posunout se zase o něco dál a nést se životem znovu lehkostí...

*Bolest z rozchodu je jedna věc. Ale bolest, kterou si člověk způsobuje sám, je druhá.

*Nebudou tě mít rádi, když budeš sama sebou? Nebudou tě milovat, když řekneš, co si myslíš a jak se cítíš? Pak proč bys je chtěla ve svém životě? Proč bys někoho takového chtěla za partnera? Člověka, který tě nebere tak, jak jsi?

*Máš naprostou kontrolu nad svým životem. Co si vybereš?

*Dostat se na dno, to je ve skutečnosti velké požehnání.

*Říká se, že před úsvitem je noc nejtemnější.

*A pokud to někdo nevidí, pokud se k tobě někdo chová tak, že i ty sama o tom začínáš pochybovat... najdi sílu a změň to! Můžeš. Pamatuj. Můžeš.

*Měj se ráda. Zbytečně se neponižuj. Taková, jaká jsi, máš neobyčejnou hodnotu, kterou dříve či později někdo bude velmi výrazně vnímat. A takového člověka určitě nebudeš muset "nahánět". Nebudeš muset hrát tuto hru na kočku a myš.

*Největší změny vypadají nejdříve nevinně!

*Každý se občas cítíme ve svém životě trochu ztracení. Někdy má člověk prostě špatnou náladu, někdy zcela ztratí svůj směr. A to je v pořádku. Z toho si není třeba dělat těžkou hlavu. Takové okamžiky je třeba využít a odpočinout si. Zastavit se, zhluboka dýchat a přemýšlet.

*Ženám musí být dovoleno být ženami. Ženství bylo v mnoha kulturách oslavováno jako svaté. Něha, laskavost, milující a podporující povaha, která dodává jinak hrubému světu laskavou tvář, a mateřské kvality, dar života a vůbec všechno další, co se k tomu pojí. Dnes se ženským kvalitám lidé někdy i vysmívají. "Zženštilé" je bráno jako urážka.

Štítky knihy

motivační knihy sociální poradenství

Autorovy knížky

Salvo Cabrin (p)
česká
2019  73%Deník člověka

Kniha Deník člověka je v

Právě čtených4x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce21x
Chystám se číst105x
Chci si koupit38x